Napoli savladao Juve: Pjanićeva Stara dama i Lulićev Lazio u finalu

Radiosarajevo.ba
Napoli savladao Juve: Pjanićeva Stara dama i Lulićev Lazio u finalu
U uzvratnoj utakmici polufinala Kupa Italije sastali su se italijanski prvak Juventus i Napoli na stadionu San Paolo u Napulju.

Fudbaleri Juventusa savladali su u Torinu ekipu Napolija s 3:1 u prvoj polufinalnoj utakmici koja je odigrana 28. februara.

Kao i u prvoj utakmici, mrežu Reine zatresao je Gonzalo Higuain u 31. prvoj minuti uzvratnog susreta i doveo Staru damu u vodstvo. 

S tim rezultatom obje ekipe otišle su na petnaestominutni predah do drugog poluvremena.

U 53. minuti je fudbaler Napolija Marek Hamsik pokupio loptu koja se Lorenzu Insigni odbila u protivničkoj odbrani, te je sa ruba šesnaesterca poslao u donji desni ugao gola i time izjednačila rezultat na 1:1.

Higuain ponovo prijeti u 59. minuti i šalje sjajnu loptu uz asistenciju Juana Cuadrada koja završava pod prečkom Napolijevog gola čime dovodi Juventus u ponovno vodstvo.

U 70. minuti sa klupe u igru ulazi bh. reprezentativac Miralem Pjanić.

Zbog greške Netoa koji je istrčao ispred gola, Dries Mertens je iskoristio sretnu priliku i zabio gol te ponovo izjednačio rezultat.

Još jednu priliku da zabije gol Insigne je dobio u 67. minuti kada mu Jose Callejon asistira za 3:2 i vodstvo nad Juventusom. 

Iako je Napoli pobjedio Juventus u večerašnjoj utakmici rezultatom 3:2, u  finalu italijanskog kupa sastat će se Stara dama sa Laziom koji je jučer prošao u finale unatoč Rominoj pobjedi.

Finale Kupa Italije će se odigrati 2. juna 2017. godine na Olimpijskom stadionu u Rimu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije