Dobra partija Pjanića u remiju Juventusa i Napolija

Radiosarajevo.ba
Dobra partija Pjanića u remiju Juventusa i Napolija
EPA / Miralem Pjanić
Derbi 30. kola italijanske Serie A večeras na San Paolu igraju Napoli i Juventus, koji se u ovim trenucima bore za konačan poredak na samom vrhu tabele italijanskog prvenstva.

Naravno, za Juventus je od prvog trenutka zaigrao sjajni bh. reprezentativac Miralem Pjanić, koji se već nakon sedam minuta igre na odličan način zahvalio Allegriju za ukazano povjerenje. On i Khedira su razmjenili sjajan dupli pas, nakon čega je njemački reprezentativac zatresao mrežu iza Rafaela za veliko slavlje Juventusa.

Dobra igra gostiju potrajala je tokom većeg dijela prvog poluvremena, no i Napoli je prijetio mnogo puta te su napravili određene probleme Juventusu koji se pred kraj prvog dijela borio sa odbranom svih navala domaćih. To im je i uspjelo, te je prvo poluvrijeme završeno rezultatom 0:1.

Drugi dio utakmice Juventus je otvorio mnogo lošije, što je Napoli vrlo uspješno koristio da stvori terensku prevagu. Sve to isplatilo im se u 60. minutu kada je, na opću radost većine navijača na San Paolu, pogotkom Hamsika Napoli stigao do izjednačenja.

Od tog trenutka Juventus je sve svoje snage uložio u napad, no to im nije davalo mnogo uspjeha, ali ni Napoliju koji je prijetio iz kontranapada, te je golom Hamsika postavljen i konačan rezultat utakmice.

To praktično znači da se situacija na vrhu tabele italijanske Serije A dodatno zagrijava, te je pravo pitanje da li Roma može stići do iznenađenja u Italiji, budući da su Juventusu sada prišli na samo šest bodova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije