Napokon prilika za dostojan oproštaj: Cristialno Ronaldo se vraća u Madrid na novi Bernabeu?

0
Radiosarajevo.ba
Napokon prilika za dostojan oproštaj: Cristialno Ronaldo se vraća u Madrid na novi Bernabeu?
Foto: X / Cristiano Ronaldo u Real Madridu

Cristiano Ronaldo ostvario je brojne uspjehe u karijeri, ali malo njih se može mjeriti s trofejima osvojenim u Real Madridu. Portugalac je s Kraljevima osvojio četiri Lige prvaka, dvije La Lige, dva Kupa kralja, dva Uefina Superkupa i tri titule Svjetskog klupskog prvenstva, a u tom periodu osvojio je i četiri Zlatne lopte na individualnoj razini.

Ipak, s Los Blancosima i predsjednikom Florentinom Pérezom 2019. se rastao nakon loših i narušenih odnosa te se pridružio Juventusu.

U Madridu nikad nije dobio dostojni oproštaj i priznanje za historijske podvige ostvarene u bijelom dresu, a prilika za to mogla bi se dogoditi šest godina nakon odlaska danas 39-godišnjeg Ronalda.

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

Naime, kako navodi Marca i arapski novinar Saud Al-Sarami, Madriđani su uputili poziv Ronaldu i njegovom Al-Nassru za održavanje utakmice u sklopu službenog otvorenja novog Santiaga Bernabéua. Trenutačno nema definiranog datuma za ovaj događaj, ali očekuje se da će to biti između kraja aktualne sezone i početka 2025. godine.

U svakom slučaju, susret bi izazvao veliku pozornost javnosti i omogućio Ronaldu da se na pravi način oprosti od Madrida u kojem se pretvorio u jednu od legendi kluba, ali i stekao titulu vjerojatno najboljeg igrača u historiji Reala, piše Slobodna Dalmacija

[twitter]https://twitter.com/vartatico/status/1754117759712034818[/twitter]

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije