Naoružani napadači opljačkali bivšeg Džekinog trenera pa pucali i na policiju

Radiosarajevo.ba
Naoružani napadači opljačkali bivšeg Džekinog trenera pa pucali i na policiju
Foto: Action / Edin Džeko s Manuelom Pellegrinijem
Bivšeg trenera Edina Džeke, poznatog čileanskog nogometnog stručnjaka Manuela Pellegrinija i njegovu suprugu opljačkali su naoružani napadači u njegovom rodnom Čileu.

Naime, slavni trener i njegova supruga bili su taoci naoružanog napadača u subotu, a cijela pljačka odigrala se u Conchali, predgrađu Santiaga, prenosi Independent.

Također, navodi se kako su sa bračnim parom Pellegrini bili i njihovi prijatelji, te da su napadnuti dok su putovali ka restoranu.

Policajci su se suočili sa napadačem, koji je potom otvorio vatru, nakon čega je pobjegao u ukradenom Porscheu Cayenne, koji je poslije pronađen napušten. Također, u automobilu je pronađena i torbica koju je napadač ukrao od Pellegrinijeve supruge.

Na svu sreću, niko nije povrijeđen u ovom incidentu, saopćila je policija, a Pellegrini se o svemu oglasio na Twitteru.

"Hvala policiji na brzoj i hrabroj reakciji. Cijenim svu podršku ljudi. Nadam se da će policija vrlo skoro riješiti ovaj kriminalni pokušaj", istaknuo je Pellegrini.

Policija je navela da je napadač ispalio dva hica na policajce, nakon čega je na cestu bacio i željeznu prepreku kako bi spriječio policiju da ga prati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije