Golman Tunisa lažirao povredu da njegovi saigrači mogu iftariti tokom meča

Radiosarajevo.ba
Golman Tunisa lažirao povredu da njegovi saigrači mogu iftariti tokom meča
Foto: Twitter / Gesta Moueza Hassena osvojila svijet
Golman reprezentacije Tunisa Mouez Hassen postao je pravi heroj brojnih muslimana širom svijeta, nakon što je simulirao povredu u dvije prijateljske utakmice kako bi omogućio svojim saigračima da iftare.

Naime, neobična situacija dogodila se na dvije prijateljske utakmice, protiv Portugala i Turske, kada je Hassen simulirao povredu u golu i time na nekoliko minuta obustavio meč, otkrili su korisnici Twittera.

U prijateljskoj utakmici protiv Portugala, golmanu Tunisa ljekarska pomoć ukazana je u 58. minuti, a njegovi saigrači ovaj prekid iskoristili su kako bi se vodom i sendvičima omrsili na terenu. Dogodilo se to pri rezultatu od 2:1 za europske prvake, a do kraja Tunižani su uspjeli izjednačiti na 2:2.

Identična situacija odvijala se i u 49. minuti subotnjeg okršaja Tunisa i Turske. Tada je Hassen ponovo zatražio pomoć ljekara, dok su se njegovi saigrači iftarili, a i ovaj meč je okončan remijem 2:2.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije