Nakon što je kažnjeno Sarajevo: Javilo se udruženje koje je spremno iskeširati 3.000 KM

3
Radiosarajevo.ba
Nakon što je kažnjeno Sarajevo: Javilo se udruženje koje je spremno iskeširati 3.000 KM
Foto: Facebook / Horde Zla

Fudbalski klub Sarajevo na sutrašnjem meču M:Tel Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv trebinjskog Leotara neće moći računati na podršku navijača.

Podsjetimo, sarajevski tim je, odlukom Disciplinske komisije Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH, sa sjednice održane 10. augusta, kažnjen novčanom kaznom od 3.000 KM te “zabranom igranja jedne prvenstvene ili Kup utakmice pred gledaocima na Stadionu “Bilino polje” u Zenici”.

U međuvremenu se na Facebooku oglasilo UG Budi Vitez te su objavili da su spremni snositi troškove, kako su naveli, "sramne odluke".

Preokret: Džanan Musa i njegova zaručnica u zagrljaju, nema govora o raskidu

Preokret: Džanan Musa i njegova zaručnica u zagrljaju, nema govora o raskidu

Sigla na naplatu kazna Bordo timu: Sarajevo sutra bez podrške navijača protiv Leotara

Sigla na naplatu kazna Bordo timu: Sarajevo sutra bez podrške navijača protiv Leotara

"Obzirom na posljednja dešavanja, a u vezi kažnjavanja FK Sarajevo i njegovih navijača na posljednjoj prvenstvenoj utakmici protiv Posušja zbog isticanja transparenta sa imenom najvećeg sina bosanskog generala Izeta Nanića, UG Budi Vitez obavještava cjelokupnu bosansku javnost da će s ponosom snositi troškove sramne odluke organa Nogometnog saveza BiH o kažnjavanju Hordi Zla i FK Sarajevo!

Takodjer želimo još jednom izraziti zahvalnost navijačima i rukovodstvu FK Sarajevo na poštovanju koje iskazuju prema našem genaralu Izetu Naniću. Ovim drugima poručujemo da ćemo u svakom trenutku i uvijek na najbolji mogući način stati na stranu poštenih, ponosnih i hrabrih patriota Bosne i Hercegovine, ma sa kojeg pedlja naše jedine domovine dolazili", navedeno je u objavi.

Kako smo ranije objavili, Sarajevo je, na osnovu službenih lica, kažnjeno zbog slabe organizacije utakmice, upotrebe pirotehničkih sredstava, rasizma i drugih oblika diskriminacije na prvenstvenoj utakmici 4. kola, koju su, 6. augusta na Stadionu “Asim Ferhatović-Hase” u Sarajevu, igrali protiv Posušja.

Kazna zabrane nastupa pred navijačima stupila je na snagu po pravosnažnosti spomenute odluke pa Sarajlije sutra protiv Leotara neće moći računati na podršku navijača. Susret počinje u 20 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije