Nakon poraza od Željinog krvnika: "Ne možemo pasti niže, samo do Prvenstva Vatikana"

0
Radiosarajevo.ba
Nakon poraza od Željinog krvnika: "Ne možemo pasti niže, samo do Prvenstva Vatikana"
Twitter / Rostov - Maccabi 1:2

Nakon što su bili bolji od Željezničara, fudbaleri Maccabija iz Haife nastavili su uspješan hod u kvalifikacijama za Ligu Europe. Izraelci su u 3. kolu kvalifikacijama napravili iznenađenje savladavši ruski Rostov u gostima (2:1). Ovaj rezultat, uz eliminaciju moskovskog Dinama od Lokomotive iz Tbilsija u prethodnoj rundi, bio je kap koja je prelila čašu strpljenja sportske javnosti u Rusiji.

Ruski TV komentator Dmitrij Guberniev podijelio je svoja razmišljanja o eliminaciji dva predstavnika ruske Premijer lige iz kvalifikacija za Ligu Europe.

"Moramo popiti još jednu gorku čašu. Prvo Dinamo Moskva, sada Rostov, i čini se da ovo nije naš posljednji fijasko, jer nivo našeg fudbala već neko vrijeme pada. Ali, još uvijek sam optimista. Nemoguće je pasti niže. Naš nivo su prvenstva Izraela, Crne Gore, Makedonije. Nadam se da nećemo dostići vatikansko prvenstvo", rekao je Gubernjev.

Za one manje upućene: Od 1972. godine zaista postoji Prvenstvo Vatikana u fudbalu u kojem igra 8 timova, sastavljenih od radnika različitih državnih departmana. Vratimo se debaklu ruskih klubova u koje se svake godine "pumpaju" velika novčana sredstva. Ruski TV komentator otkriva razloge neuspjeha.

"Jedna utakmica kvalifikacija ne ostavlja prostor za kiks, to je prava provjera fudbalskih kvaliteta, ali prije svega psihološke spremnosti. Kad ne vjerujete u sebe, prvo gubite u glavi, a tek onda u nogama", rekao je Guberniev.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije