APOEL bolji od Zrinjskog u izvođenju penala: Plemići ispali iz kvalifikacija za EL

1
Radiosarajevo.ba
APOEL bolji od Zrinjskog u izvođenju penala: Plemići ispali iz kvalifikacija za EL
Foto: APOEL / Apoel - Zrinjski

Utakmica APOEL i Zrinjski završena je na penale, naon što je regularni dio utakmice završen rezultatom 2:2.

APOEL-a je bolji bio, sa rezultatom 4:2 i tako osigurali prolaz u narednu rundu.

Zrinjski je poveo u 11. minuti golom Josipa Ivančiča, ali su vrlo brzo preokrenuli Omer Atzili i Atdhe Nuhiu za 2:1 na poluvremenu, piše SCsport.

No, nastavak susreta donosi fantastičnu igru Zrinjskog. Redale su se prilike Mostaraca jedna za drugom, prije nego što je Nemanja Bilbija u 69. minuti poravnao rezultat.

Ni tu nije Zrinjski stao, pa su izabranici Mladena Žižovića izvršili veliki pritisak na Kiprane, no do gola ipak nisu uspjeli.

U dodatnom dijelu igre, Zrinjski je odlučio igrati sa taktikom iz prvog poluvremena, znatno defanzivnije. Ipak, APOEL nije imao rješenje da probije odbranu Zrinjskog i dođe do neke šanse. Najbolju priliku imao je Govedarica u 104. minuti, ali je Silva odbranio njegov udarac u bliži ugao.

U drugom produžetku igralo se podjednako na obje polovice, ali je Omer Atzili imao najbolju priliku u 114. minuti. Iz peterca je glavom šutirao direktno u Brkića. Nakon što u produžecima nije bilo golova, uslijedili su penali.

U penalima su prvi promašili domaćini, tačnije Atzili je pogodio prečku, ali su Ibanez i Bilbija bili neprecizni i Zrinjski se oprostio od Evrope i play-offa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije