Zrinjski prošao Olimpiju, čeka ga APOEL na Kipru

0
Radiosarajevo.ba
Zrinjski prošao Olimpiju, čeka ga APOEL na Kipru

Fudbaleri Zrinjskog plasirali su se u 3. kolo kvalifikacija Evropske lige nakon što su večeras u Ljubljani pobijedili Olimpiju nakon produžetaka 2:3. U regularnih 90 minuta bilo je 2:2, a Mostraci će u narednoj rundi kvalifikacija igrati protiv APOEL-a na Kipru.

Početak utakmice protekao je u ispitivanju snaga i bez velikih šansi, ali od starta se vidjelo da Mostarci mogu igrati sa slovenačkim timom.

Ipak, Olimpija je povela u 19. minuti. Caimacov je ubacio sa desne strane, a Ivanović je fenomenalno skočio i u padu glavom pogodio za 1:0.

Pet minuta kasnije Todorović je postigao pogodak, ali on je opravdano poništen jer je Barbarić bio u ofsajdu i ometao je domaćeg golmana.

Do isteka prvog dijela bh. predstavnik je izveo nekoliko kornera, ali nije uspio doći do gola.

Konačno, period bolje igre Mostarci su krunisali zasluženim pogotkom na startu drugog dijela. U 51. minuti Filipović je sjajno izveo korner, a Bilbija je sjajno reagovao na prvoj stativi i pogodio glavom za 1:1.

Već u narednom napadu Ivančić je bio blizu vrlo izglednoj šansi, ali njegov udrac zaustavio je Frelih.

I nakon toga Zrinjski se neočeivano povukao. Domaći su sve više pritiskali, a u 81. minuti su stigli do preokreta. Fink je sjajno ubacio sa desne strane, a Vombergar je odlično pogodio glavom za 2:1.

Kada se činilo da je sve gotovo u 84. minuti, Lyaskov se okliznuo, Filipović je uzeo loptu i prigrao usamljenog Bilbiju kojem nije bilo teško da pogodi za 2:2.

U 85. minuti nakon ubačaja Filipovića Samardžić je igrao ispruženom rukom, ali čist penal za Zrinjski nije dosuđen. Nakon greške Enina Olimpija je imala veliku šansu preko Ivanovića u 90. minuti, ali Brkić je fenomenalno odbranio i ušlo se u produžetke.

Prvi produžetak počeo je sjajno za Zrinjski. U 92. minuti Filipović je ubacio iz prekida, a Ivančić je odlično reagovao i pogodio za 2:3. Bila je to treća asistencija Filipovića na meču, piše SCSport.

Već u narednoj akciji odličan pokušaj Vukušića odbranio je Brkić. Golman Zrinjskog je u 105. minuti ponovo spasio svoj tim kada je zaustavio udarac Elšnika.

U drugom pordužetku bh. predstavnik je uspio odoljeti svim napadima Slovenaca i prošao je dalje, a u narednoj rundi za sedam dana igrat će protiv APOEL-a na Kipru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije