Prekidi koštali Tuzlake: Baljićevi izabranici nemoćni, Zrinjski u polufinalu Kupa

Radiosarajevo.ba
Prekidi koštali Tuzlake: Baljićevi izabranici nemoćni, Zrinjski u polufinalu Kupa
FOTO: Facebook / HŠK Zrinjski

U duelu četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine između Zrinjskog i Tuzla Cityja domaćin je slavio rezultatom 2:1 i izborio plasman među četiri najbolje ekipe, piše SCsport.ba.

Utakmica nije obilovala nekim spektakularnim tempom, ali su igrači bili prilično konkretni. Prvu šansu, i to fantastičnu, vidjeli smo u šestoj minuti.

Slobodan Jakovljević je glavom šutirao nakon slobodnog udarca, ali je Fejzić divno odbranio njegov udarac i poslao loptu u korner.

Iz gotovo identične situacije domaćin je poveo. Ponovo slobodan udarac i Jakovljević, gotovo sa istog mjesta, ovoga puta pogađa mrežu gostujućeg tima. Igrao se 16. minut.

U nastavku prvog duela nije bilo mnogo uzbuđenja, a izdvaja se odličan pokušaj Nukića van kaznenog prostora i izvrsna intervencija Solde. To je bio rezultat prvog poluvremena.

Drugi dio također nije ponudio spektakularno otvaranje, ali je vrijedilo čekati na gol do 63. minute. Vojo Ubiparip je postigao fenomenalan gol iz slobodnog udarca i tako poravnao rezultat.

Do kraja utakmice Zrinjski je krenuo svim silama naprijed i to se isplatilo desetak minuta prije kraja. Ponovo smo vidjeli jedan slobodan udarac za domaće, a nakon gužve u šesnaestercu pogodio je Josip Ćorluka.

Ostalo je 2:1 tako da je Zrinjski izborio plasman u polufinale Kupa BiH gdje se već nalazi GOŠK koji je bio bolji od Rudara u Kaknju rezultatom 3:0.

Zrinjski – Tuzla City 2:1 (Jakovljević 16’, Ćorluka 81’ / Ubiparip 63’)

Stadion: Pod Bijelim Brijegom. Gledalaca: 1.000. Sudija: Ermin Sivac (Zenica). Žuti kartoni: Barbarić, Ibanez (Zrinjski), Hadžanović, Efendić (Tuzla City).

Zrinjski: Soldo, Jakovljević, Barbarić, Ibanez, Tičinović, Zlomislić, Rustemović, Čirjak, Filipović, Mišković i Kunić.

Tuzla City: Fejzić, Efendić, Hasanović, Morris, Leković, Sesar, Hadžanović, Šarčević, Beganović, Nukić i Ubiparip.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije