Nakon poraza od Finske oglasio se Prosinečki: Nisam očekivao da će biti ovako

Radiosarajevo.ba
Nakon poraza od Finske oglasio se Prosinečki: Nisam očekivao da će biti ovako
Foto: Dženan Kriještorac / Robert Prosinečki

Nogometna reprezentacija BiH poražena je od Finske sa 0:2 u meču 3. kola kvalifikacija za EURO.

Nakon utakmice medijima se obratio Robert Prosinečki, selektor Zmajeva.

„Čestitam Finskoj jer su zasluženo pobijedili. Otkad sam ovdje ovo je jedno od naših lošijih izdanja. Nadigrali su nas u svim aspektima igre. Imali smo šansu da povedemo i možda bi utakmica otišla u drugom smjeru. U svakom slučaju Finci su bili bolji i zasluženo pobijedili. Za tri dana imamo drugu utakmicu o kojoj moramo razmišljati. Moramo popraviti sve što danas nije valjalo. Nisam očekivao da će biti ovako, domaćin je više želio pobjedu i još jednom im čestitam“, kazao je Prosinečki.

Selektor Zmajeva ovom prilikom istakao je da ne treba praviti dramu zbog poraza.

„Pokušali smo doći do zgoditka i da se vratimo u igru. Bilo je tu i nekih prilika, naročito Džekina glavom. Sve u svemu Finci su bili bolji i sada moramo težiti da ispravimo loše stvari, a bilo ih je jako puno. Blizu nam je naredna utakmica da bismo sad dramili. Ostali smo bez važnih bodova, ali ima još dosta utakmica do kraja i vidjet ćemo šta će biti. Nismo bili rastrčani kao u prethodnim utakmicama. Imamo malo vremena do Italije, moramo analizirati greške i pokušati se što bolje pripremiti za meč“, zaključio je popularni Robi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije