Najbolji nogometaš svijeta: Ronaldo nije bio ovako loš u posljednjih 12 godina

Radiosarajevo.ba
Najbolji nogometaš svijeta: Ronaldo nije bio ovako loš u posljednjih 12 godina
Cristiano Ronaldo je u prvih 12 prvenstvenih kola postigao samo jedan gol, a to mu se posljednji put dogodilo 2005. godine kada je bio 20-godišnjak.

Iako Cristiano Ronaldo tvrdi da nije u lošoj formi, činjenica je da dugo nismo gledali ovako blijedog Portugalca. Real je loše ušao u sezonu, a uklopio se u to i Ronaldo koji nije postigao manje golova još od prvih godina u Manchester Unitedu.

Portugalac je zabio samo jedan pogodak u prvih 12 prvenstvenih kola, a to mu se nije dogodilo od sezone 2005./06. - njegove treće u Manchester Unitedu.

Zapravo je Ronaldo sve tri prve sezone u manchesteru započeo jako loše. U prvoj je imao samo jedan gol nakon 12 utakmica, a najgore mu je bilo u drugoj sezoni kada u prvoj trećini prvenstva nije zabio niti jednom, piše Goal.com.

Realu, Ronaldo nikada nije imao manje golova nego sada. Najgori start je imao u debitantskoj sezoni kada je zbog ozljede propustio šest utakmica i postigao samo pet pogodaka.

Nakon toga nije postizao manje od 12 golova, sve dok na čelo Reala nije stigao Rafa Benitez pod čijim je vodstvom Ronaldo zabio tek osam golova, isto kao i prošle sezone u kojoj je tri utakmice propustio zbog ozljede.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije