Najbolji nogometaši Premijer lige odlaze na kraju sezone bez obeštećenja?

Radiosarajevo.ba
Najbolji nogometaši Premijer lige odlaze na kraju sezone bez obeštećenja?
Fudbalski klubovi Sarajevo i Željezničar još uvijek su u borbi za trofeje na dva fronta.

Bordo tim jučer je izborio plasman u finale Kupa Bosne i Hercegovine, a Plavi će naredne srijede u revanš susretu polufinala loviti gol zaostatka protiv Širokog. Obje ekipe još uvijek se bore i za titulu prvaka Bosne i Hercegovine. Željezničar ima bod zaostatka za liderom Zrinjskim, dok Sarajevo kasni četiri boda.

Jedan od najzaslužnijih za dobre partije Bordo tima je i kapiten ove ekipe i vjerovatno najbolji nogometaš Premijer lige Bosne i Hercegovine Haris Duljević. Krilni napadač ekipe s Koševa odlične partije pruža od dolaska Mehmeda Janjoša, a svoj talent potvrdio je i nedavno u najvećoj utakmici Premijer lige protiv gradskog rivala Željezničara.

Duljeviću ugovor s Bordo timom ističe 30. juna, a još uvijek nije donio odluku hoće li ostati na stadionu Asim Ferhatović Hase. Prema informacijama do kojih je došao Radiosarajevo.ba, Fudbalski klub Sarajevo ispunio je sve zahtjeve kapitena, a kada bi stavio potpis na ugovor Duljević bi postao najbolje plaćen nogometaš Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Slična je situacija i u redovima gradskih rivala. Najbolji nogometaš Željezničara i uz Duljevića najbolji fudbaler lige Miroslav Stevanović na kraju sezone će vjerovatno napustiti Grbavicu bez obeštećenja. Željezničar je nudio odlične uvjete Stevanoviću, ali je realnost da naši klubovi svojim najboljim nogometašima ne mogu ponuditi ni približna primanja kao oni u regionu, a da ne govorimo ostatku Europe.

Teško je bilo i očekivati da Duljević i Stevanović produže ugovore pola godine prije njihovog isteka i čelnici sarajevskih velikana nikako nisu smjeli dozvoliti da njihovi najbolji igrači uđu u sezonu s posljednjom godinom ugovora. Nauk je to i za Bordo i Plave za budućnost. Za usluge dva najbolja nogometaša Premijer lige zainteresirani su brojni europski klubovi i čini se da je jedino pitanje gdje će nastaviti karijeru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije