Novi incident u FK Sarajevo: Kaznio ih Nogometni savez Bosne i Hercegovine

0
Radiosarajevo.ba
Novi incident u FK Sarajevo: Kaznio ih Nogometni savez Bosne i Hercegovine
FK Sarajevo / Detalj sa utakmice Sarajevo-Borac

Novi incident potresa Fudbalski klub Sarajevo.

Nakon slabih rezultata u proljetnom dijelu prvenstva, nedaće se gomilaju.

FK Borac je preuzeo lidersku poziciju i sve je manje nade za prošlogodišnjeg prvaka da će odbraniti titulu.

Prije desetak dana, nakon sastanaka s trenerima i roditeljima polaznika Škole fudbala “Asim Ferhatović Hase”, FK Sarajevo iznenadilo navijače i javnost informacijom da od juna ova škola prestaje s radom.

Zatim je stigla vijest, da je nakon neriješenog rezultata na Koševu protiv FK Sloboda, zvanično potvrđen raskid saradnje s trenerom Vinkom Marinovićem i njegovim pomoćnikom Danimirom Milkanovićem.

Došao je Dženan Uščuplić, a Disciplinska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine (NSBiH) donijela je odluku o kazni FK Sarajevo, zbog neistinitih navoda objavljenih na službenoj stranici, kojima je vršen pritisak na organe i službena lica Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Discilinska komisija je donijela odluku koju prenosimo u cijelosti: 

"FK “Sarajevo” Sarajevo, izriče se novčana u iznosu od 1.000,00 (slovima: jednehiljade) KM, zbog prekršaja iz člana 75. stava 1. tačke b) Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH, a u vezi sa članom 4. stavom 1. tačkom 8. Kodeksa ponašanja članova nogometne/fudbalske organizacije, jer su na zvaničnoj web stranici imenovanog kluba, a prije početka utakmice 26. kola m:tel Premijer lige BiH, sezona 20/21, odigrane dana 17.04.2021. godine između FK „Sarajevo” Sarajevo i FK „Borac” Banja Luka (0:2), objavljeni neistiniti navodi kojima je vršen pritisak na organe i službena lica NS/FS BiH u obavljanju svojih dužnosti

Imenovani klub je dužan novčanu kaznu iz tačke 1. ove Odluke uplatiti na račun NS/FS BiH u roku od 15 dana od pravosnažnosti odluke", navodi se u obrazloženju Odluke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije