Na današnji dan rođena je bordo ljubav: Sretan rođendan, FK Sarajevo

Radiosarajevo.ba
Na današnji dan rođena je bordo ljubav: Sretan rođendan, FK Sarajevo
FK Sarajevo / Šampionska ekipa iz sezone 1984-1985.
Fudbalski klub Sarajevo osnovan je na današnji dan, 24. oktobra 1946. godine. Decenije uspješnog rada, velikih rezultatskih podviga, nekoliko šampionskih titula, bezbroj velikih igračkih imena stasalih na Koševu...

U jednom tekstu teško je pobrojati sve ono lijepo što se za ime ovog velikog kluba može vezati.

Sarajevo je istinski gigant bosanskohercegovačkog fudbala, klub koji je našoj zemlji podario Asima Ferhatovića, Safeta Sušića, Vahidina i Husrefa Musemića...

Bivši dvostruki prvak Jugoslavije, bivši prvak Bosne i Hercegovine, višestruki osvajač nacionalnog Kupa...

Jedan od rijetkih bh. sportskih kolektiva poznat i priznat i van granica naše zemlje. Klub za koji su živjele i žive generacije navijača u gradu Sarajevu i izvan njega.

Možda će neki reći da se ništa u domaćem sportu ne može porediti s nekim starim, dobrim ili boljim vremenima, ali i danas je Bordo tim jedan od najboljih u državi. Navijači su (najčešće) strpljivi jer oni Sarajevo vole bez obzira na sve, ali opet, titula, pehara i priznanja - nikad dosta.

FK Sarajevo je povodom skorašnjeg 71. rođendana kluba objavilo posebni video spot sa porukom svojim navijačima:

“…Ljubav je kad zabiješ gol, a ja se grlim sa neznacima, što se zovu porodica. Bordo porodica. A porodica je važna, porodica je temelj, a naša raste iz dana u dan.

Živimo u vremenu kad se ljubav ne mjeri razbijenim tranzistorima zato što je Hase pogodio prečku u devedesetoj, zastavom što se šila danima pred derbi, suzama zbog promašenog penala u polufinalu Kupa Maršala, srećom od svemira većom kad igraš u transu, a protivnik nema nikakvu šansu…

Ali ne daš se ti, još uvijek si onaj isti fudbalski romantik što svojoj vjernoj publici piše drame i sretne i tužne, još uvijek nas sve veže ista ljubav, ona što mjere nema.

Časno i dostojanstveno. I trebamo ti mi, baš kao što ti trebaš nama. Rasteš iz dana u dan, a s tobom raste i tvoja porodica. I vole te širom Bosne i Hercegovine, vole te i širom Evrope, širom svijeta. Ima nas mnogo, mnogo onih kojima srce zaigra kada mislimo na tebe.

SARAJEVO – TO JE VIŠE OD FUDBALA!”.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije