Bordo rapsodija u Tuzli: Sarajevo odnosi tri boda s Tušnja

Radiosarajevo.ba
Bordo rapsodija u Tuzli: Sarajevo odnosi tri boda s Tušnja
U derbiju 11. kola Premijer lige BiH Sarajevo je u Tuzli pobijedilo Slobodu 3:1.

Već u prvih 20-ak minuta gledaoci su vidjeli dosta uzbuđenja. Najprije je u 8. minuti crveni karton dobio fudbaler Slobode Haris Mehmedagić zbog grubog starta na Samiru Radovcu koji je krvav morao napustiti teren.

Fudbaleri Slobode protestirali su smatrajući da je sudija Bjelica prestrogio pokazao crveni karton, a Radovac je prevezen u UKC Tuzla gdje mu je ukazana ljekarska pomoć i sanirana poisjekotina.

Desetak minuta kasnije tim s Koševa je iskoristio brojčanu prednost i poveo golom Velkoskog nakon asistencije Hebibovića.

Velkovski je u 30. minuti propustio  postići drugi gol jer je nakon novog ubacivanja Hebibovića s četiri metra prebacio cijeli gol.

U nastavku utakmice Sloboda je krenula agresivnije, ali je Bordo tim bez problema čuvao prednost i opasno prijetio iz kontri.

Domaćin je nokautiran sredinom drugog poluvremena. Najprije je u 61. minuti na dodavanje Bekića pogodio Ahmetović za 0:2, da bi isti igrač pet minuta kasnije bio strijelac za 0:3, ovaj put na asistenciju Sarića.

Jedino što su Tuzlaci uspjeli do kraja utakmice bio je počasni gol Ignjatovića 12 minuta prije kraja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije