Na današnji dan prije 18 godina: Bh. golman i najsmješniji autogol u historiji fudbala

J. M.
Na današnji dan prije 18 godina: Bh. golman i najsmješniji autogol u historiji fudbala

Tomislav Piplica i danas se sjeća događanja od prije 18 godina koji je obilježio njegovu karijeru.

"Da, naravno da se sjećam, bio je 6. april 2002. godine, utakmica protiv Borussije Monchengladbach", rekao je za MDR, na 18. godišnjicu čuvenog autogola, bivši čuvar mreže Energie Cottbusa i reprezentacije BiH.

Jedan od najzanimljivijih trenutaka u historiji Bundeslige desio se pri vodstvu Cottbusa 3:2. A onda… Nakon naizgled bezopasnog šuta Marcela Witeczeka, Piplica je loptu glavom poslao u vlastitu mrežu.

Bugojanac koji je stekao kultni status zbog osebujnog izgleda i rizičnih izlijetanja, rado bi se odrekao ovakve "slave".

"Potcijenio sam loptu. Stajao sam ispod prečke i mislio da će lopta proći iznad gola. No, bilo je vjetrovito, lopta me udarila u potiljak i odbila se u gol", govori danas 51-godišnjak.

Sedmicu nakon komičnog autogola Energie Cottbus je izborio opstanak, a najbolji u remiju 0:0 u Stuttgartu bio je, ko drugi nego, Tomislav Piplica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije