Musemić: Nije ovo historijski rezultat, Sarajevo je veliki klub

Radiosarajevo.ba
Musemić: Nije ovo historijski rezultat, Sarajevo je veliki klub
Foto: EPA / Radiosarajevo.ba / Atalanta - Sarajevo

Nakon velikog remija fudbalskog kluba Sarajevo koje je večeras  u Reggio Emiliji na stadionu Mapei odigralo prvu utakmicu drugog pretkola Europske lige protiv domaće Atalante rezultatom 2:2, uslijedila je konferencija za medije na kojoj se obratio trener Bordo tima Husref Musemić.

"Jako sam umoran i sada je teško reći nešto pametno. Čestitam svojim igračima na svemu što su pružili. Čestitam i na igri u prvom poluvremenu koje smo gubili, a ovo u drugom, ovo je za nas jedna velika stvar. Sve čestitke mojim igračima. Oni su danas dali maksimum svojih mogućnosti.

Ovaj rezultat nas neće zavarati, Atalanta je i dalje favorit, ali pokušat ćemo današnju igru ponoviti i u Sarajevu pred našim navijačima. Jako je bilo lijepo igrati. Ambijent je bio fin, fudbalski lijepo, naši i navijači Atalante napravili su odličan ambijent", rekao je Musemić i dodao:

"Ja sam rekao igračima na poluvremenu da nije bilo loše, iako smo primili dva gola. Primili smo dva gola iz prekida. Rekao sam im da nismo loše odigrali. Napravio sam neke korekcije i rekao im da pokušaju odigrati i drugo poluvrijeme na tom nivou i srećom poklopio se rezultat", istaknuo je Musemić.

Komentirao je i loš start u prvenstvu Premijer lige BiH.

"Mi smo svjesno odmarali 4-5 igrača u Bijeljini. Sve smo snage usmjerili na ovu utakmicu. A što se tiče pritiska, ja sam uvijek pod pritiskom. Kada trenirate Sarajevo uvijek ste pod pritiskom. Nikada ne znate da li ćete dočekati sljedeću utakmicu", rekao je Musemić.  

Trener tima s Koševa zavalio se svim navijačima koji su večeras bodrili svoj tim.

"Zahvalio bih se navijačima koji su došli tu. Prešli su dug put i bodrili nas i tu. Odužili smo se rezultatom. Poručujem navijačima da budemo na zemlji, da je Atalnta još uvijek favorit, ali učinit ćemo sve da ih obradujemo. Učinit ćemo sve da se odmorimo. U nedjelju nas čeka sljedeća utakmica, ali uradit ćemo sve da maksimalno spremni dočekamo Atalantu", istaknuo je Musemić.

Na pitanje da je ovo historijski rezultat Musemić je bio jasan.

"Za mene ovo nije historijski rezultat. Sarajevo je veliki klub, koji je kroz historiju igrao fantastične utakmice. I sa HSV-om i sa Manchester Unitedom. U ovom okviru možda jeste, pošto više nismo u bivšoj Jugoslaviji, ali Sarajevo je pravilo puno veće rezultate protiv puno većih ekipa", podsjetio je Musemić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije