Musemić: Hadžić će biti pošteđen, ne želimo ga spržiti i opteretiti

Radiosarajevo.ba
Musemić: Hadžić će biti pošteđen, ne želimo ga spržiti i opteretiti
Fudbalski klub Sarajevo sutra će u osmom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine na stadionu Asim Ferhatović Hase dočekati Nogometni klub Široki Brijeg.

Danas je u prostorijama kluba iz Titove 38b održana press konferencija na kojoj su se prisutnim predstavnicima medija obratili Husref Musemić i Perica Ivetić.

"Sutra nas čeka jako zahtjevna utakmica. Kvalitetan protivnik, koji je svoju snagu pokazao u evropskim utakmicama. Moramo uložiti puno truda, pažnje i koncentracije ako želimo pobijediti ovu utakmicu. Ne smijemo im ostaviti puno prostora i moramo biti ne samo borbeni, nego pametni i skoncentrisani.

Hadžić neće igrati jer je igrao dvije utakmice za reprezentaciju protiv Bugarske. Ne želimo ga spržiti i opteretiti, a velika su stvar i za njega i za klub golovi koje je postigao protiv Bugara.

"Najvažnije je da imamo igrače na raspolaganju, a da li će se mijenjati ekipa u odnosu na Vitez još ćemo vidjeti. Široki je mnogo kvalitetnija ekipa od Viteza. Široki je jedna od rijetkih ekipa koja igra s tri igrača u zadnjoj liniji. Oni su opasni i kada gube i kada vode. Nezgodna su ekipa i imamo maksimalan respekt i poštovanje, ali želimo tri boda", istaknuo je Musemić.

Osvrnuo se Musemić i na Joachuma Adukora, fudbalera iz Gane koji još uvijek čeka na debi u Sarajevu.

"Adukor je igrač koji ima kvalitet i sigurno će nam u jednom trenutku pomoći. Šteta što nije bio s nama na pripremama u Čitluku", rekao je Musemić.

Nakon Musemića medijima se obratio i Ivetić.

"Nakon onog tragičnog događaja za mene u derbiju vraćam se u ekipu. Odradio sam dobre pripreme u Čitluku, vrijedno radim i treniram. Nadam se da ću pomoći ekipi. Pripremili smo se za Široki i ako ispoštujemo sve što smo radili tokom priprema onda rezultat neće izostati. Široki nam je veliki dužnik i uradit ćemo sve da ostvarimo trijumf", istaknuo je Ivetić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije