Sarajevo kaznilo i suspendiralo Nermina Crnkića

Radiosarajevo.ba
Sarajevo kaznilo i suspendiralo Nermina Crnkića
/ Nermin Crnkić (Foto: Fena)
U skladu s disciplinskim pravilnikom FK Sarajevo, Bordo klub je uputio zahtjev igraču profesionalcu, Nerminu Crnkiću devetog jula 2017. godine na izjašnjenje zbog neprijavljenjog izostanka s treninga i zvaničnih utakmica prvog tima FK Sarajevo.

"Igrač nije ispoštovao traženu formu, te se na izjašnjenje odazvao u srijedu, 13. septembra 2017. godine i nakon njegovog očitovanja klub je odredio sankcije zbog grubog kršenja klupske discipline, te narušavanja ugleda kluba zbog njegovih neprofesionalnih postupaka.

Nermin Crnkić snosit će visoke novčane kazne zbog svog odsustva bez odobrenja od trenažnog procesa i izostanka sa službenih utakmica prvog tima FK Sarajevo, a do daljnjeg radit će prema individualnom programu, odvojeno od prvog tima našeg kluba", saopćili su iz Bordo tima.

Odluka o njegovom povratku u takmičarski kadar Bordo tima bit će donesena u dogovoru sa stručnim štabom FK Sarajevo u skladu potrebama stručnog štaba. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije