Musemić: Želimo odigrati dobro i biti jesenji prvaci

A. S.
Musemić: Želimo odigrati dobro i biti jesenji prvaci
Foto: Nedim Grabovica / Radiosarajevo.ba / Nihad Mujakić i Husref Musemić uoči meča FK Sarajevo protiv Zvijezde 09

Nogometaši Fudbalskog kluba Sarajevo u nedjelju na stadionu “Asim Ferhatović Hase” u 17 sati dočekuju Zvijezdu 09. Na današnjoj konferenciji za medije, novinarima su se se obratili trener Husref Musemić i defanzivac Nihad Mujakić.  

“Meni se malo odužila ova pauza, ali mislim da smo je dobro iskoristili. Dobra je atmosfera u ekipi. Ako igrate protiv tima koji je dobio pet utakmica zaredom, onda znate da neće biti lako. Ipak, prihvatamo ulogu favorita. Osim Adukora, Šabanović nije trenirao, Šofranac je bolestan, tako da njih trojica neće biti u kadru”, rekao je Musemić.

Husref Musemić - undefined

Foto: Nedim Grabovica / Radiosarajevo.ba: Husref Musemić

Trenera bordo tima brinu uvjeti, kazao je da “ako padne kiša, da će biti teško igrati”.

“Želimo odigrati dobro i biti jesenji prvaci. Rijetko se desi da neko iz takvog stanja u kakvom je bila Zvijezda, izađe iz krize i postigne takve rezultate. Mi smo ih prošli put lako dobili, ali ne znači da će i sad tako biti tako”, rekao je Musemić, koji je najavio i odlaske s Koševa, dodajući da je to neminovnost

Sve bolji Nihad Mujakić očekuje tri boda za Bordo tim u nedjeljnoj utakmici.

“Lideri smo na tabeli, ali to ne mora ništa značiti na terenu. Zvijezda ima seriju dobrih rezultata, ali ako budemo pravih ne bi trebalo biti problema. Puno mi znači igrati za reprezentaciju, kao i svakom igraču. To je svakako i stimulans pred nastupe u klubu”, dodao je Mujakić.

Susret počinje u 15 sati. 

Rezultati by SofaScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije