Skandal u komšiluku: Bivši Zmaj iz Trebinja vrijeđao selektora Srbije iz Zenice

Radiosarajevo.ba
Skandal u komšiluku: Bivši Zmaj iz Trebinja vrijeđao selektora Srbije iz Zenice
Foto: EPA-EFE / Mijat Gaćinović: nekada igrao za BiH, sada za Srbiju

Beogradski “Sportski žurnal” piše da se u nogometnoj reprezentaciji Srbije dogodio skandal na poluvremenu susreta Lige nacija protiv Litvanije, gdje su naši susjedi lovili prvo mjesto u plasman u Diviziju B.

Glavni akter nemilog događaja, bio je bivši kadetski reprezentativac Bosne i Hercegovine koji je donio odluku da nastupa za Srbiju - Mijat Gaćinović.

On je rođen u Trebinju, ali je dres Zmajeva zamijenio s onim Srbije, te je na poluvremenu susreta s Litvanijom imao sukob sa selektorom Mladenom Krstajićem, koji je također porijeklom iz Bosne i Hercegovine, iz Zenice,

Vezista Eintrachta je odigrao prvih 45 minuta na stadionu u Humskoj protiv Litvanije, dok ga je u drugom delu igre zamijenio napadač PAOK-a Aleksandar Prijović.

Kako piše “Žurnal”, Gaćinović, je navodno, kada je saznao na poluvremenu da će biti zamijenjen, bacio kopačke i vrijeđao selektora Krstajića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije