Musemić: Protiv Zrinjskog nećemo kalkulisati

Radiosarajevo.ba
Musemić: Protiv Zrinjskog nećemo kalkulisati
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / S press konferencije: Zrinjskog poštujemo, ali igrači nisu umorni

Prvi četvrtfinalni mečevi Kupa Bosne i Hercegovine bit će odigrani sutra, a najzanimljiviju utakmicu, po mnogima „finale prije finala“, igrat će Sarajevo i Zrinjski.

Prva utakmica između lidera na ligaškoj tabeli Sarajeva i aktuelnog prvaka BiH Zrinjskog, bit će odigrana na stadionu Asim Ferhatović Hase, a trener bordo tima Husref Musemić istaknuo je na današnjoj konferenciji za medije da u tom meču neće biti previše kalkulacija.

„Nećemo kalkulisati. Zrinjskog poštujemo, ali igrači nisu umorni i pokušat ćemo ostvariti pobjedu. Zrinjskom su otišli Bilbija i Todorović i sigurno je da će im to biti hendikep, ali imaju odličnih novih igrača. Slišković je trener koji se voli takmičiti, tako da u tom smislu neće biti iznenađenja“, izjavio je Musemić.

Strateg Sarajeva naglašava da su ovo dva najkvalitetnija tima sudeći po prvenstvenoj tabeli, te da u taborima obje ekipe nisu sretni što su se susreli ovako rano u Kupu.

„Ne znam da li je prednost ili mana što prvu utakmicu igramo kući. U svakom slučaju pokušat ćemo pobijediti, ali svaki rezultat bez primljenog gola je odličan. Mi igramo za gol više, ali nećemo srljati. Čekat ćemo svoju priliku“, zaključio je Musemić.

Kapiten Sarajeva Krste Velkoski ističe da je ekipa spremna za duel protiv Mostaraca.

„Imamo poseban motiv, ovo je finale prije finala. Nakon pobjede u Tuzli, spremno dočekujemo ovaj meč. Bit će interesantan meč, bez mnogo kalkulacija. Pozivam navijače da nas podrže“, podvukao je Velkoski.

Prvi četvrtfinalni meč između Sarajeva i Zrinjskog će biti odigran sutra u 17 sati na stadionu Asim Ferhatović Hase.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije