Musemić: Zvezdi od srca želim da igra grupnu fazu Lige prvaka

Radiosarajevo.ba
Musemić: Zvezdi od srca želim da igra grupnu fazu Lige prvaka
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Husref Musemić

Fudbaleri Crvene zvezde večeras (21 sat) igaju svoju prvu utakmicu u okviru playoffa kvalifikacija za ulazak u grupnu fazu Lige prvaka.

Protivnik je ekipa švicarskog Young Boysa, a prva utakmica se igra u Bernu.

Portal CZBG kontaktirao je Zvezdinog bivšeg igrača i trenutnog trenera Fudbalskog kluba Sarajevo Husrefa Musemića, te ga zamolili za komentar i očekivanja od ovog duela.

Prije svega Zvezda je imala jednu veoma tešku utakmicu protiv Kopenhagena, koja je bila izuzetno zahtjevna. Vjerujem da je pobjeda iz te utakmice veliki podsticaj, a sama utakmica veliko iskustvo za igrače Crvene zvezde”, kaže Husref, pa dodaje:

“Ipak, na suprotnoj strani je ekipa Young Boysa koja je prošle sezone izdominirala u švicarskom prvenstvu i Zvezdi neće biti ni malo lako. Vidjeli smo da su igrači Zvezde odigrali jednu lošiju utakmicu u Helsinkiju, pa to treba da bude opomena pred ovaj duel. Ipak, vjerujem da je velika prednost Crvene zvezde što revanš igra u Beogradu gdje će biti puna Marakana.”

Za kraj, Husref Musemić je zaželio crveno-belima puno sreće i prolaz u grupnu fazu.

Vjerujem da Zvezda može da prođe i od srca joj želim da i ove godine igra u grupnoj fazi Lige šampiona.”

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije