Musemić obavio prozivku igrača: Osnovni cilj je plasman u Europu

N. K.
Musemić obavio prozivku igrača: Osnovni cilj je plasman u Europu
Husref Musemić je danas u Trening centru FK Sarajevo u Butmiru obavio prozivku igrača Sarajeva, te na taj način započeo pripreme za proljetni dio sezone Bordo kluba.

Musemić je rekao da je njegova želja da ove godine budu bolji nego prošle, ali i dodao da će to biti poznato tek na kraju sezone.

"Naravno, treba biti realan i prisjetiti se da je prošle godine bilo veoma čudnih rezultata, počev od finala Kupa BiH u Širokom Brijegu pa sve do utakmice protiv Mladosti iz Doboja gdje smo opet ispali na penale iz daljnjeg takmičenja. Potrudit ćemo se da te greške iz 2017. ispravimo u ovoj godini", kazao je.

Šef stručnog štaba FK Sarajevo se dotakao prijelaznog roka i planova tima s Koševa u vezi sa pojačanjima

"Na današnjoj prozivci nemamo nti jednog novog igrača. Prema dogovoru, danas bi trebao doći Šofranac, koji bi sutra trebao obaviti ljekarski pregled i prekosutra doći na trening. Naša je odluka da ne dovodimo tek tako igrače koji neće doprinjeti poboljšanju naše igre. Do kraja sedmice trebali bismo dobiti jedno ili dva pojačanja  koji će nam pomoći da podignemo kvalitet naše igre", rekao je Musemić.

Pripreme_FK_Sarajevo_Igraci_Butmir_Januar_2018_RSA1.jpg - undefined

Foto: Dženan Kriještorac/Radiosarajevo.ba

Husref Musemić je istaknuo da je njegogova želja da donese titulu nogometnog prvaka na Koševo, ali da to, ipak, zavisi od drugih faktora na koje on i njegova ekipa ne mogu uticati.

"Volio bih da budemo šampioni, znate da kao čovjek nikad nisam zadovoljan i uvijek težim napretku. Ipak, s obzirom na situaciju koju sam zatekao, mislim da prvi i osnovni cilj treba biti plasman u Evropu i na dobrom smo putu da ga ostvarimo."

Šef stručnog štaba FK Sarajevo najavio je i odlaske iz ekipe.

"Imali smo 29 igrača kada sam tek došao, znali smo da taj broj moramo reducirati jer ne mogu svi igrati. Perica Ivetić i Saša Novaković su dobili odriješene ruke da napuste klub, njima ugovor ističe na ljeto i imaju vremena da pronađu novu sredinu, mada ako budu željeli, mogu i ostati u našim redovima", mišljenja je Musemić.

U svom prvom obraćanju sportskoj javnosti u BiH, tokom današnje prozivke igrača  u Trening centru FK Sarajevo u Butmiru, Musemić je istakao kako od svojih igrača ove godine najviče želi da poprave igru u odbrani kada izađu visoko pred protivnike, jer će filozofija kluba u nastavku sezone biti  ofanzivni napad. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije