Musemić nakon novog žrijebanja: Sve je moguće, čuda se znaju dogoditi

A. S.
Musemić nakon novog žrijebanja: Sve je moguće, čuda se znaju dogoditi
Foto: Dženan Kriještorac / Husref Musemić

Pratio sam današnje žrijebanje mogućeg rivala u drugom pretkolu Lige prvaka, i zaista nas je sreća mazila, sem u slučaju prvog rivala. Zaista je Celtic od svih mogućih rivala bio tim kojeg sam najmanje želio zab protivnika, ali iz ove kože se ne može. Vrijedi nam igrati da se borimo, a sve je moguće. Čuda se znaju dogoditi.

 Sarajevo i Crvena zvezda saznali protivnike u Ligi prvaka

To je za Radiosarajevo.ba kazao Husref Musemić, šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Sarajevo, nakon što je pratio žrijeb iz Nyona gdje je tim s Koševa saznao potencijalnog protivnika u drugom pretkolu Lige prvaka. 

Sreća pomazila Sarajevo, lijepa vijest iz Nyona i pored dva duela sa Celticom

U slučaju da FK Sarajevo izbaci Celtic, u drugom pretkolu ovog takmičenja igrat će protiv boljeg iz duela Nome Kalju (Estonija) - Škendija (Sjeverna Makedonija).  

Sarajevo saznalo potencijalnog protivnika u drugom pretkolu Lige prvaka

"Oba rivala su po mjeri i to će zaista biti velika prilika da zaigramo u trećeg pretkolu Lige prvaka. Mislim da su Nome kalju i Škendija slabiji timovi od nas", dodao je Musemić. 

Sarajevo 9. jula ipak neće igrati u Glasgowu

Trener Sarajeva se ponovo osvrnuo na žrijeb sa Celticom. 

"Opet kažem, sve je moguće... Celtic je favorit, velikan, ali nikada se ne zna. Još čekam da mi iz kluba jave da li ćemo definitivno igrati prvi meč na Koševu. Volio bih da tako bude", dodao je Musemić.

Zanimljivo, Musemić ima lijepa sjećanja u odnos na Celtic. Otkrio nam je nazanimljivija.

"Kada sam 1989. godine potpisao za Hearts, prvi meč u dresu ovog kluba bio je upravo protiv Celtica. Kasnije sam protiv njih igrao i u Kupu Škotske. Nešto ranije sam, kao igrač Crvene zvezde, imao jedan prijateljski susret protiv Škota na pripremama", priča nam Musemić. 

Husref nam je komentirao i situaciju da je sa Škotima prošle godine imao susret u Armeniji. 

"Da, mi smo protiv Banantsa igrali u pretkolu Europske lige, a oni protiv Alashkerta u pretkolu Lige prvaka. I oni, a i mi smo pobijedili, ali se i lijepčo družili sa njihovim navijačima u hotelu. Bilo ih je desetak, veoma su simpatični i razgovarali smo u očekivanju utakmica. Kasnije su oni došli, iako su igrali dan ranije, na našu utakmicu da nas bodre. Zaista lijepo od njih i ovo je poziv našim navijačima da ih lijepo dočekaju, ali i da u Škotskoj uspostave prijateljski odnos", kaže Musemić za Radiosarajevo.ba

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije