Musemić ide po četvrtu titulu: Šta je rekao nakon što je osvojio prvu

Radiosarajevo.ba
Musemić ide po četvrtu titulu: Šta je rekao nakon što je osvojio prvu
Foto: Screenshot / Husref Musemić

Fudbalski klub Sarajevo danas će na stadionu Asim Ferhatović Hase u 32. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine ugostiti FK Zvijezda 09.

Ukoliko Bordo tim ostvari trijumf osvojit će titulu prvaka Bosne i Hercegovine. Ukoliko Bordo momci ostvare svoj cilj, njihov trener Husref Musemić osvojit će četvrtu titulu s ekipom iz Titove 38b.

Posljednju je osvojio 2007. kao šef stručnog štaba. Prvak je bio 1999. godine kao pomoćni trener Nermina Hadžiahmetovića, a prvu je osvojio kao igrač 1985. godine. Te godine bio je i najbolji strijelac Bordo tima.

Poslušajte šta je rekao nakon prve osvojene titule u bordo dresu.

"Ja bih želio samo da kažem da je Sarajevo pokazalo da je zasluženo na prvom mjestu, bez obzira što su ga nakon osvojene jesenje titule mnogi osporavali. Međutim kako je prvenstvo sve više odmicalo, Sarajevo je sve više pokazivalo da zaslužuje poziciju na kojoj se nalazi", rekao je Musemić nakon pobjede Sarajeva nad Crvenom zvezdom u Prvoj ligi Jugoslavije 1985. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije