Musemić i Odović stvarali su uspomene vrelih ljetnih noći, neka tako bude i večeras

F. Z.
Musemić i Odović stvarali su uspomene vrelih ljetnih noći, neka tako bude i večeras
Foto: Radiosarajevo.ba / Odović i Musemić
Sarajevo i Željezničar večeras igraju revanš susrete drugog pretkola Europske lige. Sarajevo je uoči revanša u nešto boljoj situaciji, ali ima i mnogo snažnijeg protivnika.

Prednost Bordo tima je to što će igrati pred svojim navijačima u fantastičnoj atmosferi na našem najvećem stadionu. Željezničar s druge strane igra na Kipru protiv neugodnog Apollona, a Plavi su na težak revanš ponijeli i pogodak zaostatka, a primili su dva pogotka na svojoj Grbavici.

Međutim, ukoliko neko zna da napravi fantastičan rezultat u Europi, protiv objektivno jačih protivnika onda su to Husref Musemić i Milomir Odović. Posebno je Musemić bio uspješan u europskim susretima u kojima je protivnik bio apsolutni favorit.

Svi se još uvijek sjećaju dvomeča s belgijskim Genkom iz 2007. godine kada je Sarajevo u drugom pretkolu (tada su se igrala tri pretkola) uspjelo slaviti protiv Genka na Kristal Areni, te zahvaljujući golu u gostima s 2:2 proći u treće pretkolo i zakazati duel s kijevskim Dynamom. Bio je to podvig koji je malo ko očekivao.

Sezonu ranije Sarajevo je na našem najvećem stadionu slavilo i protiv rumunskog Rapida iz Bukurešta, ali je u revanšu nakon dvije greške odbrane izgubilo rezultatom 2:0 i ostalo bez narednog kruga.

Bordo tim je u sezoni 2002/2003. pod palicom Musemića slavilo nakon dvomeča sa Sigmom Olomouc. Nakon 1:2 u Češkoj, na Koševu je bilo 2:1 za Sarajevo, a nakon jedanaesteraca dalje su prošli Bordo momci.

Musemić je iste sezone sa Sarajevom upisao i onih 2:2 u Istanbulu protiv Bešiktaša, a sada i 2:2 na gostovanju kod Atalante u Reggio Emiliji, pa navijači Sarajeva imaju pravo da se nadaju kako će ekipa iz Bergama večeras položiti koplja na našem najvećem stadionu.

Odović je s druge strane sa Željezničarom u sezoni 2015/2016. uspio doći do trećeg pretkola Europske lige, a na putu do trećeg pretkola i dvomeča sa Standardom iz Liježa Željezničar je u dvomeču izbacio mađarski Ferencvaroš s ukupnih 3:0. Plavi su u Budimpešti slavili 1:0 golom Dženisa Beganovića.

Sarajevo i Željezničar večeras imaju težak zadatak, ali i trenere koji su mnogo puta do sada dokazali da imaju "ono" nešto što je potrebno da se sjedne na klupu dva velikana i gdje je pritisak mnogo veći nego bilo gdje drugo u Bosni i Hercegovini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije