Primera / Mundo Deportivo: Barcelona želi Pjanića, ali problem je Real Madrid

07. 06. 2018. u 11:25:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 37

Barcelona je izuzetno svjesna Miralema Pjanića. Bosanski internacionalac je ključni igrač u veznom redu Juventusa, a Barcelona je našeg reprezentativca u svoje redove željela dovesti još dok je nosio dres Olympiquea iz Lyona, a potom i Rome.

Pjanić je sada mnogo raznovrsniji i kompletnniji igrač nego kada je igrao kao ofanzivni vezni, piše španski Mundo Deportivo. Pod Massimilioanom Allegrijem desilo mu se isto ono što i Rakitiću u Barceloni. Prilagodio se ekipi i postao važan igrač kako u odbrani, tako i u napadu. Mundo Deporitvo još piše kako je učenik Juninha Pernambucana, te kako su mu slobodni udarci specijalnost.

Navodno su Barcelona i Juventus već otpočeli pregovore o dolasku Pjanića na Camp Nou stadion. Juventus želi u svoje redove dovesti Sergeja Milinkovića Savića, a za to će im biti potreban novac. Problem je prema pisanju Mundo Deportiva interes Real Madrida koji također želi dovesti Pjanića u svoje redove.

Poznajući Juventus Beppe Marotta i Fabio Paratici će uraditi sve što je moguće da izvuku što više novca za Pjanića. U utrku bi se mogao uključiti i Manchester City, a Juventus je navodno već odbio ponudu Građana od 50 miliona eura.

Jedna od želja Barcelone je i Christian Erkisen, ali Daniel Levy želi zadržati i Eriksena i Pochettina i Kanea. Katalonci vjeruju kako je Pjanić najbolje rješenje, da je najraznovrsniji i da će na pravi način zamijeniti Andresa Iniestu, ali neće im biti lako da angažuju našeg reprezentativca.

NEMA KOMENTARA