Ostaje li Roma bez Allisona: Izjava Firmina neće se svidjeti navijačima Vučice

Radiosarajevo.ba
Ostaje li Roma bez Allisona: Izjava Firmina neće se svidjeti navijačima Vučice
Foto: EPA / Alisson Becker
Napadač Liverpoola Roberto Firmino otkrio je kako bi njegov saigrač iz reprezentacije Alisson Becker mogao postati njegov saigrač i u Liverpoolu naredne sezone.

Alisson je prošle sezone bio jedan od najboljih golmana u Europi, a tome svjedoči i podatak da je skupio najviše glasova za najboljeg igrača Rome u protekloj sezoni, izuzimajući našeg Edina Džeku.

Alisson će biti prvi golman Selecaa na Svjetskom prvenstvu u Rusiji ispred Cityjevog Edersona, a za njegove usluge zainteresovani su Liverpool, Real Madrid i Chelsea.

"Da, pitao me za Liverpool i nadam se da će doći na Anfield, ali isto tako znam da ima i druge ponude. S vremena na vrijeme pokušat ću ga nagovoriti da dođe u Liverpool i pomogne nam, ali to je do njegovih menadžera. Ne bi bilo loše da dođe u Liverpool", rekao je Firmino.

Prošle sezone Alisson je u 15 utakmica Serije A uspio sačuvati svoju mrežu i jedan je od najzaslužnijih za prolazak Rome u polufinale Lige prvaka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije