Mourinhu 300 miliona funti nije bilo dovoljno za dovođenje pojačanja

AA
Mourinhu 300 miliona funti nije bilo dovoljno za dovođenje pojačanja
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Jose Mourinho
Karizmatični portugalski fudbalski stručnjak na klupi Manchester Uniteda Jose Mourinho izjavio je da je nedovoljno 300 miliona funti koliko mu je uprava kluba sa “Old Trafforda“ dala za transfere od kako je došao.

Ukazao je na transfer politiku ljutog gradskog rivala Manchester Citya koji je doveo novu kompletnu odbranu, javlja Anadolu Agency (AA).

Manchester United je sinoć odigrao remi 2:2 u premijerligaškom meču protiv Burnleya i trenutno zaostaje 12 bodova za liderom na tabeli Manchester Cityem.

Šef stručnog štaba Manchester Uniteda Mourinho je nakon meča izjavio kako su veliki klub i dobar fudbalski tim dvije potpuno različite stvari.

Mi smo u drugoj godini nastojanja da obnovimo fudbalski tim koji nije među najboljima na svijetu. Manchester City je kupio kompletnu novu odbranu za cijenu koja se plaća za napadače. Kada govorite o velikim klubovima to se odnosi na klupsku historiju“, kazao je Mourinho.

Na novinarsko ukazivanje da je i Mourinho od dolaska u United potrošio blizu 300 miliona funti na transfere, Mourinho je kazao da je potrošio 261 milion funti, ali da je i to nedovoljno.

“To je nedovoljno, jer su cijene fudbalera za velike klubove drugačije. Veliki klubovi skuplje plaćaju igrače i na taj način tržište ih kažnjava zbog njihove bogate historije“, kazao je Mourinho i dodao da je mnogo velikih klubova poput Uniteda, a u prvom redu da su to Milan, Real Madrid i Inter.

Novinari su Mourinhoa pitali i da li to znači da u januaru namjerava dosta trošiti na transfere, ali je on napustio salu ne odgovorivši na to.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije