Cristiano Ronaldo ponovo proglašen najboljim sportistom u Europi

Radiosarajevo.ba
Cristiano Ronaldo ponovo proglašen najboljim sportistom u Europi
Nogometaš Real Madrida i ponajbolji nogometaš svijeta Cristiano Ronaldo drugi put, uzastopno proglašen je za najboljeg sportistu Europe u jubilarnom 60. izboru Europskih novinskih agencija.

Riječ je o izboru najboljeg sportiste Europe koji tradicionalno organizira Poljska novinska agencija PAP, a na kojem je BiH ove godine predstavljala agencija Fena.

Zahvaljujući tome što je, u godini na izmaku, Ronaldo uspio sa Real Madridom osvojiti trofeje u Primera ligi i Ligi prvaka, zatim španski i europski Superkup, kao i Svjetsko klupsko prvenstvo, a odveo je i nacionalni tim Portugala na Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Sa ukupno 159 poena, koliko je osvojio odlukom predstavnika novinskih agencija Starog kontinenta, Ronaldo je iza sebe ostavio svjetskog šampiona u Formuli 1 Britanca Luisa Hamiltona sa 143 boda i švicarskog tenisera Rogera Federrea, osvajača Australian opena i Wimbledona sa 124 boda.

U Top 10 su i španski teniser Rafael Nadal (113), švedska plivačica Sara Sjestrom (75), austrijski skijaš Marcel Hirscher (68), njemačka bijatlonka Laura Dahlmeier i britanski atletičar Mo Farah (51), brtitanski biciklista Chris Froome (50) i grčka atletičarka Katarina Stefanidi (41).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije