Mourinho želi da bude trener ovog fudbalskog giganta?

0
Radiosarajevo.ba
Mourinho želi da bude trener ovog fudbalskog giganta?
Foto: EPA - EFE / Jose Mourinho

Portugalski stručnjak Jose Mourinho se prema dobrim obaviještenim izvorima iz Njemačke priprema preuzeti užarenu klupu minhenskog Bayerna.

Uvijek pouzdani Christian Falk prenosi kako Mourinho već uči njemački jezik i da je spreman od ljeta preuzeti komandu tamošnjeg velikana sa kojim se aktivno povezivao i u prošlosti.

Prekaljeni Portugalac tvrdi da će pod njegovim vodstvom biti nastavljena dominacija Bavaraca u Bundesligi, dok i u Evropi ima garancije za uspjeh.

Požar u Sarajevu, vatrogasci na terenu

Požar u Sarajevu, vatrogasci na terenu

Nije dugo trebalo da se u medijima pojavi i prvo pojačanje koje će 61-godišnjak dovesti u bilo koji klub da stigne, jer navodno ima takav dogovor po odlasku iz Rima.

Naime, Paulo Dybala se sve glasnije pominje u kontekstu pojačanja sa kojim će svoju eru na Allianz Areni započeti legendarni trener s obzirom da je upravo on najzaslužniji za njegov dolazak na Olimpico.

Mourinho stigao u Barcelonu, dao zagonetan “odgovor” na pitanje novinara

Mourinho stigao u Barcelonu, dao zagonetan “odgovor” na pitanje novinara

Dybala će i ovog ljeta biti dostupan po promotivnoj cijeni, a nema dileme kako upravo on svjetski kalibar prijeko potreban u napadu ekipe kojoj iz ruku klizi titula domaćeg prvenstva nakon 11 godina.

Argentinski nogometaš igra na poziciji iza napadača, dok je za Bayern odlična vijest da se snalazi i na desnom krilu gdje je već dugo vremena veliki problem u rotaciji, ali i kvalitetu nogometaša na toj poziciji.

Što se tiče Mourinha, on će u slučaju da preuzme Bayern (šanse su u ovom trenutku jako velike), kompletirati angažman u svakoj od najjačih liga u Evropi, javlja AM Sport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije