Jose Mourinho želi da 'spasi' bivši klub, ali postoji ogroman problem

0
Radiosarajevo.ba
Jose Mourinho želi da 'spasi' bivši klub, ali postoji ogroman problem
Foto: Twitter / Jose Mourinho

Jose Mourinho je ostao bez posla nakon otkaza u Romi, a već ga povezuju sa novim/starim klubom.

Kako piše Daily Mail, Chelsea bi se mogao obratiti svom bivšem treneru za pomoć, a i Jose Mourinho bi bio zainteresovan za povratak u London.

Ovdje vrijedi spomenuti da Mourinhova supruga i djeca žive u kući koju je slavni trener kupio u Londonu, iako je on prethodni period proveo radeći u Italiji.

Europska noć: Bayer Leverkusen nastavio 'po starom', Olympiacos šokirao Aston Villu u Engleskoj

Europska noć: Bayer Leverkusen nastavio 'po starom', Olympiacos šokirao Aston Villu u Engleskoj

Ipak, postoji problem - 'aura' koja okružuje Mourinha. Naime, prema navodima britanskih medija, u Chelsea su zabrinuti jer Mou već devet godina nije osvojio niti jednu nacionalnu titulu, i to upravo s londonskim Plavcima u sezoni 2014-15. 

Uz to, njegova 'negativna' slika kao konfliktnog i beskompromisnog trenera također ne odgovara ljudima koji vode Chelsea, zajedno s novim vlasnikom Toddom Boehlyjem. 

Vrijedi i reći da Chelsea, ako uruči otkaz trenutnom treneru Mauriciu Pochettinu, riskira kaznu finansijskog fair playja, imajući u vidu da bi argentinskom stručnjaku morali platiti 10 miliona funti u slučaju ranog prekida ugovora. 

Mediji napominju da bi se Mourinho mogao vratiti u Chelsea, ali da to definitivno nije 'gotova stvar', već da će se o svemu znati više u narednom periodu. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije