Mourinho predstavljen u Manchester Unitedu

Radiosarajevo.ba
Mourinho predstavljen u Manchester Unitedu
Manchester United predstavio je Josea Mourinha kao svog novog trenera!

United se nije uspio plasirati u Ligu prvaka, što nikako ne zadovoljava navijače i upravu Manchestera, pa nakon što je Louis Van Gaal otpušten, danas je i zvanično Jose Mourinho predstavljen kao novi menadžer ovoga kluba.

Zvanična web stranica kluba sa Old Trafforda prenijela je prvu izjavu Mourinha, koji je s mnogo emocija govorio o svom novom klubu.

"Postati menadžer Manchester Uniteda je posebna čast. Ovom klubu se divi cijeli svijet i ne može se porediti ni sa jednim drugim", rekao je za početak Jose Mourinho, te dodao: "Oduvijek sam osjećao posebne emocije prema Unitedu i Old Traffordu, za koji me odranije vežu mnoge lijepe uspomene. Davno sam osjetio atmosferu na ovom stadionu i ona je uvijek bila posebna. Radujem se što ću raditi ovdje pred takvom publikom".

Pred Crvenim đavolima je burno ljeto i sigurno će biti mnogo dolazaka, ali i odlazaka. Trenutno je teško reći kakva sezona čeka United naredne sezone, no Mourinho je rođeni pobjednik i sigurno će učiniti sve za trofej.

Prema informacijama s Otoka, Mourinho je potpisao trogodišnji ugovor s Manchester Unitedom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije