Zlatan Ibrahimović bez dlake na jeziku: Izjave koje ćemo pamtiti

Radiosarajevo.ba
Zlatan Ibrahimović bez dlake na jeziku: Izjave koje ćemo pamtiti

Zlatan Ibrahimović je bez ikakve sumnje jedan od najboljih fudbalera na svijetu. Nikada nije osvojio Zlatnu loptu, ne postiže toliko golova kao Lionel Messi ili Cristiano Ronaldo, ali ono što na terenu može uraditi švedski reprezentativac zaista je nevjerovatno. Golovi kakve je postigao Zlatan Ibrahimović rijetko se viđaju ili se ne viđaju uopće. 

Koliko god je Zlatan fantastičan na terenu, njegove izjave i postupci često potisnu to što se dešava na travnatoj podlozi. Bez dlake na jeziku i uvijek spreman da kaže ono što misli, Zlatan je uvijek na naslovnicima. Nekima je njegovo ponašanje odbojno i neprihvatljivo, a drugi ga kuju u zvijezde. Možda je otišao s Balkana, ali Balkan iz njega definitivno nije. Ovo su izjave Zlatana Ibrahimovića koje ćemo pamtiti: 

"Zlatan ne ide na audicije", rekao je Ibrahimović nakon što ga je Wenger iz Malmöa pozvao na probu u Arsenal. 

"Naravno da neću. Naručio sam avion, mnogo je brži", rekao je Ibrahimović nakon što ga je novinar pitao hoće li kupiti Porsche. 

"Jedna stvar je sigurna, Svjetsko prvenstvo bez mene neće biti zanimljivo", rekao je Ibrahimović nakon što je Švedska poražena u baražu za Svjetsko prvenstvo u Brazilu od Portugala. 

"To što John Carew može s loptom, ja mogu s narandžom", rekao je Ibrahimović nakon što je Carew kritikovao njegove poteze na terenu. 

"Neću joj kupiti ništa, ona već ima Zlatana", rekao je Ibrahimović nakon što mu je postavljeno pitanje šta će kupiti supruzi za rođendan. 

"Tražimo apartman, ako ne uspijemo pronaći ništa onda ću vjerovatno samo kupiti hotel", rekao je Ibrahimović nakon što je potpisao za PSG.

"Krenuo sam lijevo i on je krenuo lijevo. Potom sam krenuo desno i on je krenuo desno. Kada sam opet krenuo lijevo on je otišao da kupi hot-dog", opisao je Ibrahimović jedan duel s bivšim fudbalerom Liverpoola Stephaneom Henchozom. 

"Ne zanima me ko će osvojiti Evropsko prvenstvo, idem na odmor", rekao je Ibrahimović nakon što je Švedska ispala sa Eura 2012. 

"Ne možete kupiti Ferrari i voziti ga kao da je Fiat", komentarisao je Ibrahimović odluku Guardiole da ga stavi na klupu. 

"Povrijeđen Zlatan je ozbiljna situacija za svaki tim", rekao je Ibrahimović. 

"Dođi kod mene kući i povedi sestru pa ću ti pokazati da li sam gay", rekao je Ibrahimović novinarki nakon što su se pojavile špekulacije o njegovoj seksualnosti. 

"Ja igram Zlatanov stil", rekao je Ibrahimović nakon što su ga pitali kojim stilom igra. Jugoslovenskim ili Švedskim. 

"Mogu igrati na 11 pozicija, jer dobar igrač može igrati bilo gdje", rekao je Ibrahimović nakon što su ga pitali na kojim pozicijama može igrati. 

"Nisam te povrijedio namjerno i ti to dobro znaš. Ako me još samo jednom optužiš da sam to uradio namjerno slomit ću ti obje noge i to će biti namjerno", rekao je Ibrahimović nakon što ga je Rafael van der Vaart optužio da ga je pokušao namjerno povrijediti u duelu Švedske i Holandije. 

Novinar: Ko će pobijediti u baražu za Svjetsko prvenstvo?

Ibrahimović: Samo Bog zna. 

Novinar: Malo je teško njega pitati zar ne? 

Ibrahimović: Zašto? Pa upravo gledaš u njega. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije