Osam fudbalera koje Jose Mourinho želi vidjeti na Old Traffordu

Radiosarajevo.ba
Osam fudbalera koje Jose Mourinho želi vidjeti na Old Traffordu
EPA / Jose Mourinho
Manchester United jučer je otpustio Louisa van Gaala, a novi menadžer najtrofejnije engleske ekipe bit će Jose Mourinho.

Od trenutka kada je postalo jasno da će na klupu Crvenih đavola sjesti Portugalac, mediji su preplavljeni imenima mogućih pojačanja ekipe s Old Trafforda. Jose Mourinho je velika fudbalska zvijezda, a svaki njegov potez i korak prati se u stopu.

Navodno Portugalac već ima spisak pojačanja, iako još uvijek nije zvanično postao menadžer Manchester Uniteda.

Lista potencijalnih pojačanja Josea Mourinha:

Nemanja Matić - Srbijanski defanzivni veznjak nije imao najbolju sezonu u Chelseaju, baš kao i ostatak tima, a navodno želi promijeniti sredinu. Upravo je Mourinho vratio Matića u Chelsea 2014. godine, a već u prvoj sezoni postao je prvak. Matić je navodno spreman da opet radi s Portugalcem.

Joao Mario - Snažni veznjak Sportinga iz Lisabona također je na listi želja ekipe s Old Trafforda. Pored Uniteda za njegove usluge zainteresovani su Chelsea, Manchester City i Liverpool, pišu mediji na Otoku.

Zlatan Ibrahimović - Njegovo ime je sinonim za uspjeh. U posljednjih 12 sezona, Ibrahimović je 11 puta bio prvak države u kojoj je igrao. Njegovo iskustvo bilo bi zlata vrijedno za mlade talente, Marcusa Rashforda i Anthonyja Martiala. Da li će Mourinho uspjeti u namjeri da dovede Ibrahimovića na Old Trafford, ili će se Šveđanin vratiti na San Siro, ostaje da se vidi.

Antoine Griezmann - Francuski reprezentativac i prva opcija u napadu Galskih pijetlova uoči Evropskog prvenstva ovog ljeta imat će mnogo ponuda na stolu. United neće biti u dobrom položaju, posebno zbog toga što neće igrati u Ligi prvaka, ali Mourinho se nada da će izdašna financijska ponuda privući Francuza.

Gonzalo Higuain - Ove sezone postao je najbolji strijelac u historiji u jednoj sezoni talijanske Serije A. Postigao je 36 golova i nije nikakvo čudo što je na meti Josea Mourinha. Odštetna klauzula za Higuaina postavljena je na velikih 72 miliona funti, a Napoli će svim silama pokušati zadržati napadača koji je ove sezone u Seriji A postigao 36 golova.

John Stones - Defanzivac Evertona povezivao se s Mourinhom i prošlog ljeta, kada ga je Portugalac želio dovesti na Stamford Bridge. Portugalac je oduševljen kvalitetom reprezentativca Engleske, a za njegov potpis mogao bi voditi bitku s Pepom Guardiolom.

Raphael Varane - Defanzivac Real Madrida odavno je na meti Manchester Uniteda. Nije zadovoljan u posljednje vrijeme na Santiago Bernabeu stadionu, nakon što je izgubio mjesto u prvih 11. Mjesto u prvih 11 i ponovna saradnja s Mourinhom mogli bi biti ključ dolaska Francuza na Old Trafford.

Alvaro Morata - Fantastični Španac i ove sezone je postigao nekoliko važnih golova za Staru damu. Real će vratiti napadača na Santiago Bernabeu, ali samo da bi ga prodao nakon završetka Evropskog prvenstva. Morata je na listi želja Arsenea Wengera i Arsenala.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije