Mourinho: Pogba će vjerovatno odsustvovati nekoliko sedmica

Anadolija
Mourinho: Pogba će vjerovatno odsustvovati nekoliko sedmica
Foto: EPA / Jose Mourinho
Manchester United se u velikom stilu vratio u Ligu šampiona. Na svom Old Traffordu sinoć je sa 3:0 savladao Basel u prvom kolu grupe A, ali je ostao bez Paula Pogbe, koji je zbog povrede zadnje lože morao napustiti igru u 19. minuti.

Jose Mourinho, menadžer “crvenih đavola“ nakon susreta je kazao da će francuski veznjak vjerovatno odsustvovati sa terena nekoliko sedmica, prenosi Anadolu Agency (AA).

Iako Mourinho nije bio siguran o težini Pogbine povrede iznio je procjenu na osnovu ranijeg iskustva.

Samo iz iskustva znam da se radi o povredi mišića. Moje dosadašnje iskustvo sa takvim povredama govori mi da Pogba vjerovatno neće igrati nekoliko sedmica“, rekao je Mourinho za britanske medije.

Pogba je imao impresivan start sezone, postigao je dva gola i upisao nekoliko asistencija u prve četiri utakmice Premier lige, nakon kojih je United na vrhu tabele.

Kako sada stvari stoje reprezentativac Francuske će sigurno propustiti nedjeljni premierligaški duela sa Evertonom, a do kraja septembra Mourinhov tim čekaju još susreti sa Burtonom, Southamptonom, CSKA-om iz Moskve i Crystal Palaceom.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije