Barcelona slavila, Messi konačno matirao Buffona

Radiosarajevo.ba
Barcelona slavila, Messi konačno matirao Buffona
Barcelona je u večerašnjem susretu protiv Juventusa na Nou Campu povela 3:0 protiv Stare dame.

Strijelac drugog gola za Barcu bio je Ivan Rakitić.

Igrala se 69. minuta kada je još jednom u centru pažnje bio fenomenalni Messi.

Uzeo je loptu, prevario dva defanzivca Juventusa i rutinski savladao Buffona.

U okviru grupe A, Manhcester United je na Old Traffordu savladao Basel rezultatom 3:0. U istoj grupi, Benfica je u Lisabonu izgubila protiv CSKA Moskve sa 2:1.

U grupi B, Celtic je kao domaćin na Celtic Parku u Glasgowu poražen od Paris Saint-Germaina (PSG) sa visokih 5:0.

Bayern Minhen je u istoj grupi na Allianz Areni u Minhenu sa 3:0 pobijedio ekipu Anderlechta. Legendarni bosanskohercegovački fudbaler i sadašnji sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić je meč gledao sa tribina.

U okviru grupe C, Roma, za koju je reprezentativac BiH Edin Džeko igrao čitav meč, na Stadio Olimpicu u Rimu je igrala neriješeno 0:0 protiv Atletico Madrida.

Chelsea je u istoj grupi na Stamford Bridgeu u Londonu upisao pobjedu od 6:0 protiv azerbajdžanskog Qarabaga na čijem golu je stajao bh. golman Ibrahim Sehić. 

U D grupi, Olympiacos je na stadionu Georgios Karaiskáki u Pireju poražen od Sportinga iz Lisabona rezultatom 3:2.

U srijedu su na programu sljedeći mečevi Lige prvaka: FC Porto - Bešiktaš, Feyenoord - Manchester City, Liverpool - Sevilla, Maribor - Spartak Moskva, RB Leipzig - Monaco, Real Madrid - APOEL, Shakhtar Donetsk - Napoli i Tottenham - Borussia Dortmund.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije