Mourinho otkrio kako je motivisao igrače Intera protiv Barcelone

Anadolija
Mourinho otkrio kako je motivisao igrače Intera protiv Barcelone
EPA / Jose Mourinho
Portugalski trener Jose Mourinho je otkrio kako je motivisao svoje igrače u revanš meču polufinala Lige prvaka između Intera i Barcelone 2010. godine dok je bio trener italijanskog tima.

Podsjetimo, Inter je u prvom meču na domaćem terenu slavio s 3:1, dok su poraženi minimalnim rezultatom na Nou Kampu.

Inter je u uzvratnom meču odolijevao napadima Barcelone i uspio da s desetoricom igrača sačuva razliku i poslije minimalnog poraza plasira u finale.

Mourinho, koji sada predvodi Manchester United, u intrervjuu za Goal prisjetio se tih trenutaka kada je po drugi put osvojio elitno klupsko takmičenje.

"To je zaista bio jedan od najvažnijih mečeva u životima ovih igrača. Od 20. ili 25. minute u revanšu igrali smo s desetoricom. Morali smo više od sat vremena igrati s igračem manje protiv Barselone. Mislim da sam ih svojim govorom na to pripremio pa su izdržali do kraja. Tada sam rekao: 'Ako treba, idemo ekstremno. Hajde da to i uradimo. Ako treba umrijeti na terenu da uđemo u finale, uradimo to za tim.' I oni su tada odigrali historijski meč za pamćenje", rekao je Mourinho.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije