Rodgers: Luis Suarez je najbolji napadač svijeta

Anadolija
Rodgers: Luis Suarez je najbolji napadač svijeta
/ FOTO: FC Barcelona
Sjevernoirski menadžer Brendan Rodgers sa svojim Celticom večeras će u prvom kolu grupe “C“ biti na velikom ispitu protiv Barcelone na “Nou Campu“.

Najveća prijetnja škotskom šampionu dolaziće od Luisa Suareza, kojeg je Rodgers imao priliku trenirati tokom svoje menadžerske epizode u Liverpoolu, javlja Anadolu Agency (AA).

Rodgers je uoči utakmice sa “Barcom“ naglasio da Suareza smatra najboljim napadačem svijeta i prije svega sjajnim čovjekom, ali i dodao da njegov Celtic nije došao u Barcelonu kao prolaznik, nego sa namjerom da napravi dobar rezultat.

“Razumijemo koliko nas težak posao čeka. Želimo da uživamo u tome, ali i da ostvarimo dobar rezultat“, rekao je Rodgers, a potom se okrenuo svom nekadašnjem igraču:

“Suarez je trenutno najveći napadač na svijetu. Prije svega, kada govorite o njemu, morate govoriti kao o čovjeku. Suarez je jedan od najboljih ljudi na koje možete naići. On je veoma skroman momaka koji neumorno radi. Najveći kompliment koji mu možete dati jeste da je došao u tim svjetske klase i da ga je učinio još boljim. Kada vidim kako igraju sada, mogu reći da Barcelona ne bi bila ista bez Suareza u timu“.

Menadžer Celtica naglasio je da je Barcelona ekipa koja do krajnjih granica testira mogućnosti svojih protivnika.

“Nismo došli ovdje da budemo samo prolaznici. Ako želite lagodan život onda ovo nije nivo igre za vas. Kada želite biti uspješni, uvijek vršite pritisak na sebe. Barcelona vas testira fizički, taktički i mentalno. Njihov stil igre koji praktikuju proteklih 30 godina testira vas do krajnjih granica. I to je izazov u kojem uživamo. Bolje ekipe od nas otkrile su da je to veoma teško, ali se radujemo tom izazovu“, zaključio je sjevernoirski trener.

Utakmica Barcelona – Cetlic igraće se večeras na “Nou Campu“ sa početkom u 20.45 sati.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije