Mourinho otišao s presice nakon blamaže protiv Tottenhama: Dajte mi respekt

Radiosarajevo.ba
Mourinho otišao s presice nakon blamaže protiv Tottenhama: Dajte mi respekt
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Jose Mourinho

Manchester United ima jedan od lošijih ulazaka u sezonu u posljednjih 25 godina nakon sinoćnjeg velikog poraza na Old Traffordu od Tottenhama 3:0, a on je ostavio traga i na Joseu Mourinhu.

Portugalac je otišao s presice u trenucima kada ga je novinar upitao o lošem branjenju njegove ekipe, tražeći respekt za svoja postignuća u karijeri:

"Mnogo puta kada pobijedim utakmice, ovdje svejedno niste zadovoljni pa me pitate o stilu igre, da ne igramo dovoljno napadački. Danas smo bili agresivni, radili visoki presing, Tottenham nije mogao napraviti dva dodavanja u prvom poluvremenu. Izgubili smo jer smo primili gol iz prvog kornera utakmice, trebali smo voditi, 3 ili 2:0 nakon prvog poluvremena gdje smo bili puno, puno bolja ekipa. Tako da ja vas pitam, što je važnije, stil igre, ili uzeti rezultat?", pitao je Mourinho novinara koji je samo ponovio pitanje o branjenju:

"Daj da te pitam nešto, jel znaš koji je rezultat bio danas. Izgubili smo 3:0. Ali znaš čega još imam tri? Imam tri osvojena naslova Premiershipa dok ostalih 19 ljudi ima maksimum dva. Respekt čovječe, respekt!", govorio je vidno iznervirani Mourinho novinaru na izlasku s press konferencije nakon utakmice.

United se nakon tri kola nalazi na 13. mjestu Premier lige s jednom pobjedom, dva poraza i gol razlikom 4:7. U sljedećem kolu gostuju kod Burnleyja. 

tabela_premiership.jpg - undefined

Foto: Screenshot

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije