Poplava uništila novi stadion Tottenhama od milijardu funti

Radiosarajevo.ba
Poplava uništila novi stadion Tottenhama od milijardu funti
Tottenham se spremao za otvaranje novog stadiona u oktobru ove godine. Međutim, stadion u koji je uloženo gotovo milijardu eura popustio je i prije nego što je krenuo funkcionirati.

Naime, stotine litara vode probile su nekoliko razina stadiona u petak jer se cjevčica rasprsnula, a tom prilikom je stradao i strujni stup. Sve je potrajalo oko 45 minuta, dovoljno da se odgodi planirano otvaranje.

"Kakav tuš. Bila je to cijev za vodu i jedan od radnika slučajno je to otkrio dok je radio. No bilo je kasno", kaže jedan od njih. 

Voda je brzo potopila unutrašnjost stadiona i sve je bilo pod vodom.

"Svi koji rade oko stadiona pokušali su zaustaviti veliku količinu vode. Šteta će vjerojatno biti opsežna, a sada pokušavamo pronaći uzrok ove velike štete. Bila je to prava poplava, a svi smo ubrzo morali napustiti mjesto jer je smo riskirali strujni udar", objašnjava drugi radnik.

Ranije ovoga mjeseca Tottenham je potvrdio kako planira otvaranje novog stadiona krajem oktobra. Ipak, stradao je sigurnosni sustav vrijedan 850 miliona funti, potvrdio je izvođač radova. 

Ranije ovog mjeseca Spurs je najavio da će se njihovo visoko očekivano premještanje u novi stadion Tottenham Hotspur vratiti do kraja oktobra.

Problemi su identificirani sa sigurnosnim sistemom, a potvrdili su ga izvođači...

"Identificirani su problemi s kritičnim sigurnosnim sistemima. To je povezano s dobavljačem za otkrivanje požara koji se susreće s višim razinama uobičajenih pogrešaka u električnom strujnom krugu", konstatirao je glavni izvršni direktor Mark Reynolds. 

Zato će Spursi morati svoje utakmice još neko vrijeme igrati na Wembleyu. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije