Mostar: Navijači upali u stadion i održali lekciju igračima

1
Radiosarajevo.ba
Mostar: Navijači upali u stadion i održali lekciju igračima
Print Screen / Ultras Zrinjski

Više desetina navijačaHŠK Zrinjski iz Mostara upalo je u subotu navečer na stadion nakon neriješenog rezultata protiv gradskog rivala Veleža što je značajno smanjilo izglede ovoga kluba da se plasira u Europu.

Dok su treneri držali konferenciju za novinare po završetku susreta, navijačka grupa Ultrasi je ušla na stadion pod Bijelim Brijegom kako bi "održala lekciju" igračima. Otvoreno su im poručili kako ne igraju srcem za klub i da su preplaćene zvijezde.

Nakon kraćeg zadržavanja navijači su se udaljili. Policija nije intervenisala iako je veliki broj policijskih patrola zbog ranijih incidenata bio oko stadiona, te raspoređen u cijelome gradu.

Mostarski Zrinjski je u posljednja tri susreta osvojio tek dva boda i nalazi se na petom mjestu, dok samo prve triekipe mogu računati da će igrati u kvalifikacijama za Ligu prvakla, odnosno Ligu UEFA. U posljednja četiri prvenstva susreta mostarski Zrinjski ide na noge prvoplasiranom Borcu iz Banja Luke, dočekuju Krupu i Željezničar, a u posljednjem kolu gostuju kod Tuzla Citya.

Mostarski Zrinjski je redoviti sudionik europskih takmičenja iz BiH posljednjih deset godina.

Za to vrijeme, navijači Veleža su proslavljali osvojeni bod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije