Remi Zrinjskog i Veleža, Rođeni na putu ka Evropi

1
Radiosarajevo.ba
Remi Zrinjskog i Veleža, Rođeni na putu ka Evropi
Foto: Anadolija / Remi Zrinjskog i Veleža

Zrinjski i Velež su večeras Pod Bijelim brijegom remizirali 1:1 u meču 29. kola Premijer lige te tako podijelili bodove u velikom mostarskom derbiju.

Tragičar ove utakmice je vjerovatno Mario Tičinović, koji je u sudijskoj nadoknadi promašio zicer, gotovo prazan gol i tako propustio donijeti pobjedu Zrinjskom.

Kako je najavljivao i sam Feđa Dudić prije meča, zadovoljniji ovim bodom mogu biti Rođeni, koji su ostali ispred konkurenata u borbi za Evropu, treći su sa 54 boda, dok je Zrinjski petoplasirani s tri boda manje od gradskog rivala, piše SC Sport.

Na otvaranju susreta nismo vidjeli previše, a u prvih dvadesetak minuta tek smo vidjeli izblokirane pokušaje Dinka Trebotića i Ognjena Todorovića, te udarce Dejana Georgijeviča i Samira Radovca na drugoj strani.

Oni nisu zabrinuli golmana Plemića Miru Varvodića, a onda je nakon pola sata igre uslijedila ofanziva Zrinjskog. Napadali su Plemići i stezali obruč oko gola Slaviše Bogdanovića, a blizu postizanja gola bili su u 34. minuti kada je nakon kornera lopta plesala po gol-crti Veleža, ali su je gosti uspjeli izbiti u korner.

U jeku napada Zrinjskog uslijedio je šok za njih. Almir Bekić je u 43. minuti izgubio loptu u blizini svog gola, uzeo ju je Brandao i proslijedio Edi Vehaboviću, on vara jednog igrača i onda matira Varvodića za 0:1!

Tako je Velež stigao do vodstva iz jedine prave šanse u prvom dijelu, te se s 0:1 otišlo i na odmor.

Remi Zrinjskog i Veleža - undefined

Foto: Anadolija: Remi Zrinjskog i Veleža

U drugom poluvremenu je mnogo bolji rival bio Zrinjski, koji je od samog početka prijetio i napadao na gol Bogdanovića. Ataci su urodili plodom u 55. minuti utakmice, kada je nakon kontranapada na asistenciju Dragana Juranovića gol postigao Nemanja Bilbija i poravnao na 1:1.

Nekoliko minuta poslije opet prijeti Bilbija, a ovaj put glavom šutira pored gola. U 70. minuti rezervista Obren Cvijanović trese mrežu gola Plemića, ali pogodak je poništen zbog ofsajda u kojem se ranije našao Denis Zvonić.

Šest minuta poslije Miljan Škrbić šutira, ali je dobro postavljen Bogdanović na golu Veleža. On se istakao i u 80. minuti kada je odlično zaustavio jako dobar šut Juranovića iz slobodnjaka.

Veliku šansu je u 92. minuti imao Tičinović, ali je promašio gotovo prazan gol sa svega tri metra. Tako je postao tragičar Plemića pošto im je mogao donijeti velika tri boda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije