Mostar: Na desnoj obali Neretve sve u znaku Vatrenih

A. S. i F. Z.
Mostar: Na desnoj obali Neretve sve u znaku Vatrenih
Foto: Radiosarajevo.ba / Mostar uoči utakmice Hrvatske
U Mostaru je danas do 15 sati bilo poprilično mirno. Kao da je obična nedjelja, a ne dan kada se igra veliko finale Svjetskog prvenstva.

Kiša koja je pala oko 15 sati i koja je s ulica sve rastjerala na nekih 30 minuta nije pokvarila atmosferu na desnoj obali Neretve, gdje su se sat i pol prije početka finalnog meča Mundijala između Hrvatske i Francuske, fanovi počeli okupljati u blizini stadiona Pod Bijelim brijegom.

Prema prognozama očekuje se nekoliko hiljada navijača. Podsjetimo, u srijedu se na ovom mjestu,  zbog Dana žalosti i obilježavanja genocida u Srebrenici,  nije organiziralo gledanje polufinalne utakmice između Hrvatske i Engleske. 

Ranije, na mečevima protiv Danske i Rusije, bilo je daleko manje simpatizera nego danas.

"Sada nas ima najviše. Tu smo, a nadamo se da ćemo ostati duboku u noć", kaže Mostarka Renata i prognozira rezultat od 2:1 za Hrvatsku.

Zanimljivo, u anketi koju smo napravili sat i pol prije početka meča, prognoze su uglavnom bile 2:1 za Vatrene.

Prava atmosfera tek se očekuje u narednim satima, u kojima svi prisutni u ovom dijelu grada, priželjkuju da Luka Modrić i društvo još jednom odigraju meč za pamćenje i pehar svjetskog prvaka donesu u Hrvatsku.  

Navijači će na otvorenom gradskom prostoru moći uživati u igri Vatrenih. Navijači se pozivaju na mirno navijanje, bez izgreda, bez pokušaja pravljenja bilo koje materijalne štete, jer će policijske patrole nadgledati prostor rezerviran za navijanje.

"Policija će, kao i tokom prošlih utakmica, zatvoriti lokaciju Starog igrališta. Potpuna obustava prometa biti će na raskrsnici ulica Stjepana Radića i kralja Tomislava", potvrdili su nam iz MUP-a HNK-a.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije