Vatreni okupirali Moskvu: Crveni trg preplavili hrvatski navijači

Fena
Vatreni okupirali Moskvu: Crveni trg preplavili hrvatski navijači
Hina / Navijači preplavili ulice
 Najpoznatiji simbol ruske prijestolnice, ali i srce cijele Rusije, moskovski Crveni trg preplavili su hrvatski navijači uoči finala svjetskog prvenstva između Hrvatske i Francuske.

Nekoliko sati uoči povijesnog finala hrvatske i francuske vrste na stadionu Lužnjiki, atmosfera u središtu grada je dosegla usijanje.

Na polufinale protiv Engleske u Moskvu je doputovalo oko 10.000 hrvatskih navijača, a sada ih se očekuje možda i dvostruko više. Nažalost, mnogi od njih i bez karte nadajući se kako će na ulicama Moskve ugrabiti 'papirić sreće'.

Nikolsjaka ulica koja izlazi na Crveni trgi i koja je puna kafiča i restorana zakrčena je hrvatskim navijačima koji su stigli na finale doslovno iz svih krajeva svijeta. I ovoga puta razvijena je sada već poznata navijačka zastava s kvadratićima koju su napravili navijači iz Crikvenice i Brbira.

"U Kalinjingradu smo obećali da idemo do finala i uspjeli smo. Prošli smo cijelu Rusiju i ostao je još jedan korak pa ćemo onda slaviti mjesec dana", poručili su dečki, javlja Hina.

Uz nju je razvijena i zastava s crveno-bijelim kvadratićima s natpisom "Hvala, Rusijo" na ruskom jeziku.

Zanimljivo, Sveruski centar za istraživanje javnog mnijenja (VCIOM) je napravio anketu za koga će navijati Rusi u finalu. Od 1600 ispitanih, za hrvatsku reprezentaciju će navijati 35 posto ispitanika, a za francusku - njih 31 posto. Međutim, favoritom utakmice ipak smatraju Francuze.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije