Mogu li Građani utišati Pijevce, Porto u nemogućoj misiji protiv Redsa

Radiosarajevo.ba
Mogu li Građani utišati Pijevce, Porto u nemogućoj misiji protiv Redsa
Foto: EPA-EFE / Tottenham - Manchester City

Nakon što su sinoć to napravili Barcelona i Ajax večeras ćemo saznati još dva putnika u polufinale najjačeg europskog fudbalskog takmičenja.

Manchester City će nakon poraza u Londonu minimalnim rezultatom 0:1, na svom terenu dočekati Tottenham. Građani imaju 11 uzastopnih pobjeda na domaćem terenu i nadaju se kako će taj niz nastaviiti i večeras. Domaći nemaju mnogo problema sa izostancima. Upitan je nastup Fernandinha i Zinchenka, dok na drugoj strani siturno neće biti Kanea, Auriera i Winksa. Upitni su Alli i Lamela. Kartona se moraju čuvati Aguero i Otamendi na jednoj, te Aldeweireld, Lamela i Son na drugoj strani.

"Znam kako su igrači fokusirani i koliku želju imaju da dođu do polufinala. Hoće li to biti dovoljno? Ne znam. Jednom sam se plasirao u finale s jednim udarcem u okvir gola, a jednom sam imao 33 pa se nisam plasirao. Fudbal je takva igrra. Igramo sa Tottenhamom, a onda sa Manchester Unitedom. Ako ne pobijedimo u ovim utakmicama gubimo obje titule", poručio je Guardiola.

"Za nas je pobjeda u prvom susretu bio fantastičan rezultat, ali jako dobro znamo da je ovaj dvoboj i dalje izuzetno otvoren. Ono što imamo je vjera da možemo biti jaki. Borit ćemo se. Znamo da su oni jako dobri i da igraju vrlo visokim tempom, ali to je naš izazov. Moramo ih zaustaviti. Moramo igrati napadački", poručio je Pochettino.

Vjerovatni sastavi: 

City: Ederson; Walker, Stones, Laporte, Mendy; De Bruyne, Fernandinho/Gündogan, David Silva; Bernardo Silva, Agüero, Sterling. 

Tottenham: Lloris; Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Rose; Sissoko, Wanyama; Eriksen, Lucas, Son; Llorente.

Pobjednik ovog duela u polufinalu igrat će protiv Ajaxa.

Liverpool su svi već poslali u polufinale nakon pobjede rezultatom 2:0 na Anfieldu u prvom susretu protiv Porta. Moglo je biti drugačije da je Marega iskoristio prilike, a ovako će Liverpool jednim pogotkom biti u prilici da riješi sve. Prošle sezone Redsi su slavili 5:0 protiv Porta, ali Jurgen Klopp je svjestan da će ovo biti drugačija utakmica.

Kod domaćih u ovom susretu upitan je nastup Corone, dok se nakon suspenzije vraćaju Herrera i Pepe. U Liverpoolu neće biti Brewstera, Lovrena i Oxlade-Chamberlaina. U Liverpoolu nikom ne prijeti suspenzija, dok su u Portu u opasnosti Danilo, Felipe, Militao i Otavio.

"Ulazimo u utakmicu sa dva gola zaostatka za jako kvalitetnom ekipom koja jako dobro igra na kontre. Bit će jako važno nametnuti napadačku igru. Volim kako Liverpool igra. Na momente oni su najbolja ekipa na svijetu. Napravit ćemo plan igre i onda je sve na igračima. Oni su zaslužni za sve dobro što se dogodilo ove sezone", poručio je uoči utakmice Sergio Conceicao.

"Do sada ovo je bila jako pozitivna sezona, ali nismo ovdje da slavimo. Sezona nije gotova, moramo se boriti jako mnogo da se plasiramo u polufinale. Nadam se da možemo kontrolirati igru", rekao je Klopp.

Pobjednik ovog duela igra sa Barcelonom u polufinalu. 

Vjerovatni sastavi: 

Porto: Casillas; Militão, Pepe, Felipe, Alex Telles; Danilo, Herrera, Otávio; Brahimi, Soares, Marega.

Liverpool: Allison; Alexander-Arnold, Fabinho, Van Dijk, Robertson; Henderson, Keïta, Milner; Salah, Firmino, Mané.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije