Modrić bi mogao dobiti novog trenera: Slavni stručnjak na klupi Reala?

Radiosarajevo.ba
Modrić bi mogao dobiti novog trenera: Slavni stručnjak na klupi Reala?
Foto: EPA-EFE / Luka Modrić

Aktuelni prvak Europe početkom nove sezone našao se u velikim problemima. Prvo je klub ostao bez trenera koji im je donio sve. Otišao je Zinadine Zidane, a ubrzo nakon njega i Cristiano Ronaldo.

Na Zidaneovo mjesto stigao je Julen Lopetegui i već nakon nekoliko mjeseci dobio otkaz.

Naslijedio ga je Santiago Solari koji je do tada vodio B momčad. Solari je krenuo dobro i u četiri utakmice upisao četiri pobjede što mu je donijelo ugovor do kraja sezone, no jasno je da neće biti trener Reala duže od toga.

Predsjednik Florentino Perez je već sada krenuo u potragu za novim trenerom.

Joachim Low - undefined

EPA: Joachim Low

Prema pisanju Marce,  kao prvi favorit isplivao je njemački selector Joachim Löw. Španski mediji pišu kako bi Löw mogao napustiti klupu bivših svjetskih prvaka I prelseliti se u Madrid.

"Razmišljam što bih mogao raditi nakon odlaska s klupe Njemačke. Ovdje sam jako dugo i moram početi razmišljati o tome što ću raditi nakon toga. Ne želim ostati u Njemačkoj i vrlo vjerojatno ću karijeru nastaviti u inozemstvu", rekao je Löw za španjolsku Marcu pa dodao:

"Real Madrid? To je zanimljiva opcija za svakog trenera".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije