Mnogi bh. fudbaleri nastupili u prvom pretkolu Europske lige

Radiosarajevo.ba
Mnogi bh. fudbaleri nastupili u prvom pretkolu Europske lige
UEFA.com / Ilustracija
Sinoć su odigrane prve utakmice Europske lige u novoj sezoni, a nastupe u brojnim mečevima zabilježili su i fudbaleri iz Bosne i Hercegovine.

Osim nastupa naših mladih i potencijalnih reprezentativaca za Sarajevo, Željezničar i Široki Brijeg, još su neki fudbaleri porijeklom iz naše zemlje sinoć igrali za svoje klubove u okviru Europske lige, piše Sport1.

Već u prvoj utakmici dana, sjajno je odigrao Rifet Kapić, koji je na gostovanju u Armeniji postigao oba gola za Goricu u pobjedi ovog tima nad Shirakom rezultatom 2-0. Nastup je u ovoj utakmici zabilježio i nekadašnji fudbaler zvorničke Drine Aleksandar Ilić.

Prve europske minute u karijeri sjajno je iskoristio Hamza Čataković, još jedan bivši fudbaler Sarajeva, koji je na teren u utakmici između Trencina i Torpedo Kutaisija ušao u 73. minuti, a gol protivnika je pogodio već u 75. minuti, za tadašnji rezultat od 3-1. Meč je na kraju okončan pobjedom domaćina od 5-1.

Chikhura je na svom terenu poražena s minimalnih 1-0 od austrijskog Altacha, a cijelu utakmicu za gruzijski tim odigrao je nekadašnji golman Sarajeva i Olimpica Dino Hamzić.

Haris Hajradinović je bio jedan od sudionika najuvjerljivijeg trijumfa u sinoćnjem programu. Postigao je jedan od pogodaka za Haugesund u domaćoj pobjedi od 7-0 nad Coleraineom iz Sjeverne Irske.

Veldin Muharemović odigrao je jako dobar meč za Follu iz Luksemburga, a njegov tim je sa 2-1 slavio nad Milsamijem iz Moldavije, čime je priredio iznenađenje.

Dženan Bureković bi mogao iz drugog pokušaja dobiti znatno bitniju ulogu u igri Vojvodine, nakon što je sinoć u teškoj utakmici odigrao dosta dobro protiv Ruzomberoka iz Slovačke. Vojvodina je slavila sa 2-1, a Bureković je upisao asistenciju za drugi gol svog tima.

Inter Baku je deklasirao Mladost iz Lučana rezultatom 3-0 na gostovanju, a Miloš Satara je odigrao cijeli meč za domaći tim, no neće imati previše razloga za zadovoljstvo nakon utakmice.

Asmir Suljić i Anel Hadžić odigrali su obojica jako dobar meč u pobjedi Videotona nad malteškim Balzanom od 2-0, a iako se mađarski tim dugo mučio da dođe do pogotka, na kraju je ostvario pobjedu s kojom je već jednom nogom u drugom pretkolu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije